Nørrebro Bryghus, North Bridge Extreme

northbridgeextreme

Vores smagsløg er efterhånden vænnet til velhumlede øl, så en IPA skal snart være “double” før den for alvor gør en forskel. Nørrebro Bryghus’ North Bridge Extreme er som navnet antyder en heftigt humlet øl inspireret af de sydvestcaliforniske Triple IPA’er. Det er dog løbet meget øl under broen siden bryggerne overraskede Ander Kissmeyer med denne øl på 1. årsdagen for åbningen af Nørrebro Bryghus. Jeg vil derfor kategorisere den som en double IPA med Barley Wine tendenser, da en meget markant maltprofil sætter ind i duft og finale.

Øllet er brygget på Alemalt, tilpasset med forskellige farvemalte og krydret med store mængder humle. Netop humleprofilen er meget kompleks, så det kunne være interessant at vide hvilke humletyper der svæver rundt i de tunge og disede tåger i glasset.

Kroppen er lidt på den flade side, og personlige kan jeg godt lide at der er skruet en tand op for carboneringen på så velhumlede IPA’er. Farven er dyb og varm kobberrød, let prikkende på den korte bane, på den lange baner dør den lidt ud. Smukt skum, creamet og gyldent, efterlader fine slør i glasset. Noter af citrus, grape, græs, aromahumle og sødlige malte springer op af glasset. Duften fortsætter i smagen der indledes med ekstremt bittert bid af humle og følges op med karamel, harpiks, rugbrød og afsluttes af den sødlige malt der fortoner sig i en varmende mundfornemmelse. 

Fint afstemt, dog lige med et lille aber dabei. I den lange eftersmag er de 9,5% alc. lidt for kras efter min smag. Det gør at IPA’ens velkendte tørre dejlige bitterhed i afslutningen forstyrres en smule for meget af alkoholen og en tilsnigende sødlighed. Barley Wine style, men det fungerer bare ikke helt optimelt i denne kontekst.

Karakter (0-6): 4
Se flere billeder af North Bridge Extreme på Allbeer Flickr

2 thoughts on “Nørrebro Bryghus, North Bridge Extreme

 1. Kære Martin
  Det er et år siden du anmeldte denne øl. Jeg håber dine smagsløg er blevet bedre vant siden.
  Jeg har nu også drukket den og skrevet en anmeldelse og der er flere punkter jeg er mere begejstret end dig.
  Her skal kun nævnes et par detaljer:
  Det er den sædvanlige 0,6 l flaske med blomster i glasset på skulderen fra Nørrebro Bryghus. Men når flasken åbnes hører alt det sædvanlige op.
  Når øllet opskænkes breder der sig en intens aroma til ens næsespor. En krydret og sød og bitter og kraftig intens aroma af med spor af blomst og honning.
  I glasset er det en øl med en fin skumkrone med klar mørk rav farve. Flot.
  Et orgie af kraftige smagsstoffer breder sig og fylder i hele munden. En utrolig fin balance mellem smag og fylde, hvor polerne i smagsstofferne holdes i en fornem balance, hverken for sød eller for bitter, men begge dele samtidig. Eftersmagen slutter med en intens humlefyldt bitterhed, der klæder øllet på fantastisk vis.
  Jeg delte en aften en med min hustru. Hendes smagsløg må være hærdede end Martins, da hun var extrem begejstret for denne øl. Det er jeg også, det var derfor jeg delte en med hustruen.
  Den formentlig bedste øl jeg har smagt.
  Det kan næppe gøres bedre.
  Dansk Ølproduktion når det er bedst.
  Bør nydes sidst – en øl egnet til en sen aften hygge.
  Karakter: uden for kategori: 6 med alle de plusser, der er plads til.
  —-
  Hvordan får man fat i denne øl?
  Køb en flybillet til Chicago, her afholdes World Beer Cup 5.-10. april 2010
  http://www.worldbeercup.org/
  Kissmeyer sidder i dommerpanelet. Denne øl er med for at repræsentere Danmark. Og bedre repræsentant kan man ikke tænke sig.
  Etiketten er af samme grund på engelsk og flasken er halvt overklistret med det obligatoriske amerikanske hysteri med advarsel mod at nyde livet og øllet, men hvem gider læse eller tage det alvorligt?

 2. Kære Poul !

  Jeg er sådan set enig med dig, og mine smagsløg er også blevet mere hærdede med tiden. Jeg er nu nok ikke helt oppe på de magiske seks, men en femmer skulle den nok have haft. De havde den faktisk i kasser for nyligt på slagtilbud på Nørrebro for omkring 14 kr. stk. Hemmeligheden bag den øl, og grunden til at den skiller sig så meget ud, er at det er de tidlige bryggeres jubilæumsgave til Kissmeyer. Så den skulle have en ordentlig slag humle US style, og det må man jo sige er lykkedes. Havde jeg nu ikke været så tørstig havde jeg ikke tømt dem alle seks men gemt en til dig. Lad os sætte som målsætning at vi skal nyde en North Bridge Extreme sammen snarligt…

  Op ratebeer er ligger den på et snit med den næsthøjeste karakter: http://www.ratebeer.com/beer/norrebro-north-bridge-extreme/38980/

  Kh. Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s