Mikkeller, Single Hop Cascade IPA

cascade_mikkeller1

Brødrene Bjergsø – the hardest working men in beerbizz – må have svært ved at få armene ned i disse dage. Mikkel har netop sluppet sidste stik i sin enestående single hop IPA serie og er landet på 6. pladsen over verdens bedste bryggerier i Ratebeer Best 2009 blandt 81.000 forskellige øl og ditto 8700 bryggerier!! Som om dette ikke var nok er han lige blevet far til en lille pige. Men brormand Jeppe vil også være med og har har såmænd scoret en 1.plads på Ratebeers Best 2009 som verdens bedste Ølbutik. I København er den uden sammenligning, der er altid super service, tid til en faglig snak og nye uhyre sjældne varer på hylderne. Men at Ølbutikken på Ratebeer kan blive nr.1 i verden er dog ganske utroligt, en fortjent belønning for flid, kvalitet og en evig evne for at være på forkant. 2009 må vise hvad der nu skal ske for denne hyperdynmaiske duo fra Vesterbro, men der er som altid optræk til nyt.

Netop genrejst fra ugelang influenza, måtte jeg i Ølbutikken efter endnu en Warrior IPA, da mine utålmodige men smadrede smagsløg intet kunne stille op mod den første flaske. Heldigvis nedlagde Tapiren krigeren fra fad på Plan B, så læserene af denne ydmyge blog slap for at vente. Så ekstra stor var glæden da jeg konstaterede at Cascade Single Hop IPA netop var landet, tilmed i selskab med 75 cl. It’s Alight på hele 8%. Cascade humle er karakteristisk for mange af de amerikanske og amerikansk inspirerede IPA’er. Det helt særlige for denne humle er den fantastisk raffinerede og elegante aroma, og netop den løber med opmærksomheden i denne IPA, hvor Cascade humlen jo får lov til at stå helt alene.

Humleprofilen er netop sjældent sikker, uhyre astemt og helt rent ramt. I næsen er der grape, citrus, græs og den super aromatiske, komplekse og blomstrede humle med et strej af ren slik og karamel. Selv efter endelig at have dybbet snablen tager jeg mig selv igen i bare at sidde og dufte til denne enestående IPA. Kroppen er fint carboneret, livlig, prikkende, frisk, dyb diset orange med en off-white, stædig og storboblende skumkrone, der lægger sig som en stiv creamet hat over øllet. Smagen fortsætter med den let bitre humle, der dog udvikler sig bagerst på tungen til at være et humlebid der sætter sig. Citrus, grape, græs, nød og et skud malt spiller fint op mod bitterheden og skaber en noget nær perfekt balance. Let drikkelig, fyrrig frisk og superelegant IPA. Finalen er tør bitterhed og 6.9% alc. skruer op for en varmende mundfornemmelse.

Karakter (0-6): 5
Se flere billeder af Mikkeller, Single Hop Cascade IPA på Allbeer Flickr

One thought on “Mikkeller, Single Hop Cascade IPA

  1. Efter at have nydt denne gude-IPA frisk fra fad på Ørsted og Plan B, burde vi måske have rundet op til verdensklasse = 6. Men nu havde vi den altså på flaske først. Fra fad er denne IPA fuldstændig uimodståelig. Desværre ser det ikke ud til at der lander mere hverken på Plan B eller Ørsted lige foreløbig. Men hold et vågent øje, den oplevelse skal man ikke snyde sig selv for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s