Lemke, Lemke Orginal

De er altid en fornøjelse at drive kildenære studier. Der findes næsten ikke bedre steder at nyde øl end i bryggeriets egen restaurant.  Jesper S og undertegnede er i Berlin og har ikke bevæget os til Brauhaus Lemke i Charlottenborg, men til bryggeriets brewpub i Hackescher Markt. Den store restaurant og pub ligger fantastisk placeret i et par buer under en kæmpe jernbaneviadukt med 700 buer. Det skulle efter sigende være Berlins længste menneskeskabte konstruktion efter murens fald. Man sidder i de store ølhaller og kan høre, hver gang en tog kører hen over hovedet på en.

Den mest berømte øl fra Lemke skulle være deres Orginal. Jesper og jeg synes egentlig i begyndelsen af den er lidt skuffende. Vi er enige om, at vi egentlig synes mere om deres Pilsner. 

Men vi får også genopfrisket en god ølerfaring. Det meste øl vinder ved, at man smager passende mængder. Jeg ved ikke om det er smagsløgene, der får sig skudt ind på en bestemt smag.  Men jeg synes ofte en øl bliver bedre, når man har vænnet sig til den og drukket en par glas.

Tapiren har som oftest snablen i øl, der på forskellig vis er kraftigere i smagen end den tyske  pilsner eller dunkel. Efterhånden som smagen af denne dunkel virkelig får bredt sig i munden, kommer vi frem til et firtal på karakterscalaen. Den er ikke voldsom, men godt gedigent tysk brygkunst.

Når man sidder så kildetæt, kan det også været svært helt at skille øllet fra totaloplevelsen. God tysk øl passer bare godt til Eisbein, en bier-halle og gode solide glas. Må nok også erkende, at det ikke er en øl, jeg ville købe i Danmark.

Under vores tur rundt i Berlin, glæder vi os i øvrigt meget over det efterhånden overvældende udbud af alverdens god øl i København. De barer, vi frekventerer i Berlin har typisk kun et par valgmuligheder. Og det er meget svært at finde andet end tysk øl med mindre man går på engelsk eller irsk pub. Det passer os helt fint at drikke tysk øl i Tyskland, men vidner om en mindre interesse for at prøve andet øl fra lokalbefolkningen side end vi er vant til i København.

Karakter (0-6): 4
Smagt fra fad.
Alkoholprocent: 5,5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s