Djævlebryg, OriginAle

originale_300Der rykkes og brygges for vildt i det danske miljø af ølentusiaster. En søvnig torsdag er Marie Louise og Nina nede for at hente ingredienserne til en ølsmagning fra Barley Wine. Kort tid efter befinder de sig til verdenspremiere på en øl fra Danmarks førende nørd-bryggeri (positivt ment), Djævlebryg. I ølhulen Lord Nelson.  Vi taler om en øl brygget for at markere Charles Darwins to hundrede års fødselsdag. Den er opkaldt efter titlen på Darwins hovedværk. Etiketten er noget for sig. Ud over at rumme Darwins underskrift, optræder der en DNA-sekvens bagerst på etiketten. Det er koden for “alkoholehydrogenase”, der er det enzym, der betyder, at vi kan nedbryde alkohol.

Hvis ikke evolutionen havde udviklet dette enyzm, vile vi altså ikke være i stand til at drikke øl. Pressemeddelelsen fra de gode nørdede akademiker bryggere skiller sig også ud ved ikke at fortælle særlig meget om selve øllen, men mere om evolutionen.

Marie Louise og Nina sørgede for at at få et par flasker lokket ud af bryggerne og derfor ender OriginAle som Kænguruen trukket op af hatten til fredagens ølsmagning. Tapiren er helt uforberedt. Den får et lidt blandet modtagelse. Den er i modsætning til det meste IPA, jeg kender, ikke brygget på amerikanske humlesorter, men på tre engelske. Det giver et mere krydret og urtet smag. Jeg synes kroppen holder. Fin humlethed (faktisk voldsom med en IBU tæt på 90), selvom nogle ølanmeldere både mener forholdet mellem humlen og malten går galt og at de tre typer humle måske ikke er egnede til at blive brugt i så store mængder som her. d Det er jeg ikke IPA ekspert nok til at fastslå. Jeg synes det er et forfriskende indslag, hvis det ikke var på grund af en bismag, jeg ikke bryder mig. Den ligger et eller andet sted i krydsfeltet mellem hostesaft, pernod og lakrids. Formentlig en urt, som jeg også synes, jeg har smagt i deres Gudeløs. Men det er jo smag og behag, som ikke gør det til et dårligt bryg.

Til sidst må Tapiren som ølfortæller give mange respektpoint til Djævlebryg for deres evne til at skabe en fortælling om øllet. Og deres evne til at få omtale, ikke mindst på det tidligere bryg Gudeløs.

PS: Bryggeriet slogan “Satens god øl” er på denne øl ændret til “Intelligent designede øl”.

Karakter (0-6): 4
Smagt fra flaske
Alkoholprocent: 8,5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s