Lagunitas, New Dog Town Pale Ale

lagunitas_paleale1

Life is uncertain. Don’t Sip. Som altid, en kæk indgangsreplik til at stimulere tørsten fra San Fransisco’s førende hippiebryggeri, Lagunitas. Denne gang til New Dog Town Pale Ale, Lagunitas bud på den klassiske og amerikanske pale ale. Man skal ikke tage Lagunitas genrebetegnelser alt for alvorligt, for denne køter af en pale ale er klart mere humlet end deres IPA og generelt skruer Lagunitas bare op for knappen. Så istedet for at hænge sig i øltypen, skal man bare lukke øjnene og smage på øllet.

Denne Pale Ale er fortrinlig, og mine tanker går straks i retning af Mikkellers, All Others Pale. En perfekt afstemt humleprofil med en bitterhed så behagelig at du med det samme bare får lyst til en enkelt mere. Men klart mere humlet end de amerikanske pale ale klassikere som fx. Sierra Nevada, Pale Ale.

Øllet er lyst kobberfarvet, diset, super friskt, nærmest crispy. Stort, flot, stædigt og larmende hvidt skum, der dog efter et par minutter lægger sig ned og efterlader fine slør. I næsen gær, humle, honning, blomster og citrus. I smagen er den tørre humlebitterhed i centrum bakket op af karamel, grape, lemon og citrus, og helt bagerst på tungen dukker der så et minimalt skud malt op og skruer lidt op for varmen i mundfornemmelsen. Mine smagsløg havde ikke brokket sig over en større dosis malt.

Lagunitas forsyner altid deres etikketter med små underholdende og spaced out sublines. På New Dog Town kan du bl.a  læse at den ikke er som “the original pale ale”, men klart bedre, helt håndlavet og befriet for broccoli, rosin og skamløs overcarbonering. I stedet får du en Mondo, Ultra, Mega, Super, Premium Ale!!! Klassisk og flabet San Fran retorik, der er svær ikke at lade sig charmere af. New Dog Town er en en fin oplevelse og særdeles drikbar. 4 stjerner til halsbåndet.

Karakter (0-6): 4
Se flere billeder af Lagunitas, Pale Alel på Allbeer Flickr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s