Berliner Kindl Brauerei , Berliner Kindl Weisse med hindbær schuss

342860794kyazeh_phDet er et must at prøve den traditionsrige Berliner Weisse, når man er i Staden Berlin. Det kan imidlertid være en udfordring at finde de steder, hvor man serverer den. Det er kort fortalt, en relativ syrlig øl, fx Berliner Kindl, som man så tilsætter schuss, der gør den sødligere. Lidt det samme princip som meget få kender fra lambic varianten faroe. Læs mere om berliner weisse her . Det bedste resultat kommer, når man selv får lov at doserer. Ellers kan resultatet blive alt for sødt.

Vi får mulighed for det hele, da Jesper S store lokalkendskab får ledt os til en ølpusher der både har Berliner Kindl og forskellige typer schuss. Vi fragter den herlige last hjem til en af herskabslejlighederne. med alle muligheder for selv at mikse. Det gør vi så med hindbær varianten, og vi finder resultatet relativit vellykket.

Det gør det også meget svært at lave en generel anmeldelse. Det er vist først gang, der bliver anmeldte noget på denne blog, hvor man selv sætter et blandingsforhold. Det gør det vanskeligt at komme med en generel vurdering. Tapiren kan kun sige, prøv det.

Tapiren nåede at finde sit eget forhold, der kombinerer glæden ved både surt og sødt. Det var rigtig godt, og toplevelsen er sikkert endnu bedre en forårsdag på balkonen med udsigt ud over Prenzlauer Berg.

Karakter (0-6): 4
Smagt fra flaske, egen blanding
Alkoholprocent: 2,7

2 thoughts on “Berliner Kindl Brauerei , Berliner Kindl Weisse med hindbær schuss

 1. Kære Palle !

  Til dato det vildeste og mest kitchede ølbillede jeg nogensinde set, der er sådan lidt børnefødselsdag over det. Fixer du sådan en blanding til mesteren og jeg ?

  Del lige med os hvad Lambic varianten faroe er for noget

  Kh Martin

 2. Jeg har absolut en levning fra min og Jesper s´s felt ekspedition. Nemlig en Berliner Weisse(Waltmeister) skovmærke. Tog den med tiil en øl smagning en uge siden. Alle synes den var forfærdelig. Jeg tilslutter mig med deb variant. Den var absolut syntetisk. Men andre BerlinerWeisse kan være store oplevelser.

  Faroe er i øvrigt den gode spontangærede øl tilsat en smule sukker med meget mild hånd fra gæsten.

  KH P,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s