Beer Here, Påske

beerhere_paaske1

Måske er det lidt tidligt at anmelde en påskeøl, men Tapiren kan jo ind imellem  lide at være på forkant. Desuden er der med Beer Here Påske tale om en øl man ikke finder på ethvert gadehjørne pt, og så er det jo med at slå til, når man pludselig får tilbudet en søndag eftermiddag på Plan B. Tapiren arbejdede ellers faktisk seriøst med både ølanmeldelser og udvikling af slogan for firmaet, men Beer Here Påske afbrød alt. Det handler om at vide, hvornår tilfældet banker på døren.

Beer Heer Påske skiller sig ud fra et par af de øvrige Beer Here øl ved en farverig etiket med en udtryksfuld påskekylling (men nogen Jesus er det jo ikke), der emmer af god stemming. Ved opskænkning er øllet lige så indbydende – smukt ravfarvet. Skummet er let og luftigt og øllet har en behagelig sød, lidt blomstret duft.

Beer Here Påske på 7 % er i følge producenten inspireret af 4000 år gamle opskrifter og øllet indeholder honning, samt blå og hvide vindruer. En tidligere udgave af øllet har været serveret ved særlige lejligheder og mindst en anden blogger her på stedet har haft lejlighed til at nyde forstadierne til denne dejlige øl  til et foredrag med bryggeren Christian Skovdal Andersen på Ølbaren.

Tapiren har for en gangs skyld svært ved at beskrive smagen (vi havde jo smagt en par smagsrige øl allerede), men ‘belgisk inspireret’ og ‘mjød’ prægede ordvekslingen. På noterne står også ‘fantastisk’, men tapiren er nu nok alligevel lidt mere afdæmpet i sit ordvalg, men måske er det bare fordi øllen ikke står kold lige ved siden af i skrivende stund. Tapiren savner faktisk den øl lidt allerede.

Så tidligt eller ej, Beer Here Påske skal smages og tidligere jo bedre, så er der mere tid til at drikke den, inden påskekyllingerne for alvor får overtaget.

Tapiren tildeler forårsgavmildt sin varmeste anbefaling og vil med glæde deltage i enhver påskefrokost, hvor Beer Here Påske er på bordet.

Karakter (0-6): 5
Smagt fra flaske
Alkoholprocent: 7 %

PS: Illustrationen kræver en forklaring. Det er to forskellige etiketter.  Den længst til højre er den oprindelige. Det virker på mange måder passende at afbillede Jesus i forbindelse med denne højtid. Efter sigende var det en opfattelse Coop ikke delte. De har meldt sig under palmebladene for at føre Christian Skovdal Andersens øl til at overskygge deres ølfabrikken plagiat fra GourmetBryggeriet. Og Coop brød sig ikke om Jesus motiver. Men det har de selvfølgelig også brændt fingrene (eller var det fødderne) på for ca. fem år siden, hvor de måtte trække et større parti Jesus-sandaler tilbage.

One thought on “Beer Here, Påske

  1. I kan ikke være bekendt at sætte sådan et usædvanligt grimt billede af Jeus på en ølflaske. Og Jesus hører altså ikke hjemme på en øl.
    Venlig hilsen
    RIta Voss

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s