Lagunitas, We are only in it for the money

onlyinitforthemoney

De grovflabede bohemebryggere fra San Fransisco passer som fod i hose med intimme og rustikke Panzon fra mit turf – 2100. Torsdag og snervejr, poderne er nok engang passet op jeg gik de 50 skridt fra Ryesgade til Rosénvængets Allé for at kaste mig frådig over byens bedste Tapas. Den er som plakaten proklamerer med toscansk accent, ligeså frisk som fed, ligeså rå som stegt, kødfuld og laber til store som små.

Sticky Fingers med Stones kører behageligt i baggrunden og Panzon har tilføjet en længe ventet nyhed til øl-kortet fra Lagunitas. Endnu et 40 års jubilæum på et Zappa album skal fejres, denne gang det fjerde, super psykedeliske og udspacede album “We are only in it for the money”, som man må elske alene pga. coveret. Det spider summer of love med en perfekt parodi af Beatles Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band og har helt naturligt fundet vej til øllets etiket. De øvrige Zappa-øl fra Lagunitas – fx Kill Ugly Radio – har været pale ales og strong ales, men denne gang er der stillet skarpt på den belgiske trippel. Eller “skarpt” er måske så meget sagt, for man må konstatere at Lagunitas nøjagtig som med “New Dog Town Pale Ale” og “Pilz”, fortolker øl-typen frit og super stateside style med masser af humle.

Øllet fremstår orange, middelfyldigt, uklart, masser af bundfald, off-white skum der dog  forsvinder inden du kan nå at sige Kriekselikroxen. Kroppen er frisk og middelfyldig, men kommer til kort på den lange bane, og det er et problem da flasken holder 65 cl.  Aromaen er super sød, parfumeret nærmest slikket, banan, citrus, gær og 8,2% alc. anes også. I smagen forsætter en funky kombo af krydderier suppleret af citrus, appelsin, karamel og humle. En distinkt bitterhed danser tæt med malt og alkohol i finalen, der fortsætter i en varmende og coatende mundfornemmelse.

Tapiren er Allbeers ekspert på Trippel, og på den konto tror jeg hurtigt den vil trække snablen til sig. Denne øl er måske nærmere en Barley Wine på Zappa-trip. På en normal dag ville denne øl ende på tre store stjerner, men solen skinner fra en blå himmel her til morgen og jeg har sat en fuldfed vinyl af Zappa på grammofonen.  Så totaloplevelsen taget i betragtning sniger “We are only in it for the money” sig op på 4 stjerner.

Karakter (0-6): 4
Flere anmeldelser af Lagunitas
Billeder af Lagunitas på Allbeer Flickr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s