Miss Håndbryg, Miss Lam – Imperial Påske India Pale Ale

misshaandbryg_blog1

Introducing Klaus Bransmark, håndbrygger. Under navnet “Miss Håndbryg” har han taget springet fra ølnørd til brygger. Som stifter af Mikkeller Fan Klub på Facebook skulle man ellers mene at han havde streetcredit nok, men nu har Klaus altså allerede brygget og lanceret flere spændende øl direkte fra sit eget køkkenbord i det århusianske. Og lad det være sagt med det samme; Miss Håndbryg means business.

Det er bla. blevet til Miss Chinoock, en single hop IPA direkte inspireret af Mikkellers mesterlige Simcoe Single Hop, en kaffe stout, en chilistout og altså også dette påske lam, der er en knastør imperial IPA. Forestil dig ZZ TOP spille det sprøde kultalbum Tres Hombres på en åben ladvogn i Arizonas ørken i selskab med kaktusser og klapperslanger. Støvet, stenet, tørt!! Denne “Ørken” IPA holder 9,3%, flasket i en limited version på kun 22 liter. Allbeer føler sig meget privilgeret, og på den personlige konto må jeg sige at Klaus’ valg af øltyper lefler seriøst for mine ølinstinkter. Måske det er inspiration fra Mikkeller, Hr. Bransmark går virkelig til vaflerne med hans ekstreme bryg og det lille søde miss Lam er ikke bleve skånet.

Hun er gæret helt i bund og alt restsukker er elimineret. Derefter er der tørhumlet med hele fem humletyper: Millenium, Cascade, Chinook, Amarillo og Centennial. Klaus er udpræget til bitterhumle og derfor er Miss Håndbrygs hushumle Chinook skruet op og tilsvarende ned for de aromatiske humleegenskaber fra Cascade.

Påskelammet har en indsmigrende kurvet kastanjefarvet krop, frisk og prikkende perle og et behersket, creamet og tæt skum. Næsen åbner sig langsomt men sikkert op ved ophældning med noter af græs, halm, blomster, citrus og honning. Smagen har i centrum et ekstremt støvet, tørt og bittert humlebid befriet for alkoholens sødme og suppleret af subtile nuancer af havre, malt og træ. De tunge 9.5% stikker først næsen frem i den sene finale. Eftersmagen er et bittert hug men en anelse kortvarigt. En Imperial IPA må i min optik gerne hænge i svælget noget længere. Mundfornemmelsen opleves varmende og udtørrende. Men hvad der måske mangler i den lange finish opvejes af det generelle indtryk af en fin Imperial IPA brygget med kærlighed og passion.

Hvis det her er stilen kommer vi til at høre meget mere til Miss Håndbryg fremover. Allbeer følger i nær fremtid op med Miss Dracuella, Chili Stout der ifølge bryggeren selv skulle være endnu mere ekstrem. Rygterne går allerede om en røget russer. Jovist, det ulmer i den danske ølundergrund.

Karakter (0-6): 4
Se flere billeder af Miss Håndbryg, Miss Lam Imperial IPA på Allbeer Flickr
Miss Håndbryg på Facebook

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s