Nørrebro Bryghus, Kings County Brown

kingcounty

Det første gæstebryg fra Nørrebro Bryghus, modeleret efter Garreth Olivers Brooklyn Brown Ale. De amerikanske brown ales brygges typisk kraftigere og mere fantasifuldt end de traditionelle britiske Brown Ales. Dette lige med undtagelse af Brooklyn Brown Ale som er en oplevelse helt og aldeles på det jævne.

Kings County Brown er ikke overraskende, som en fisk uden finner der blot følger strømmen. En kunne have håbet på en interessant variation. Havde to flasker liggende. Den første åbnede jeg en sen eftermiddag og var dybt skuffet. Måske denne brown ale gør sig bedre akkompagneret af et lamselækkert dådyr lørdag aften? Heller ikke. Øltypen er kendt for sit milde og runde væsen, men Kings County Brown er så beskedent humlet, at de meget milde maltede og brændte noter af kaffe, chokolade, nød, karamel forsvinder i en fæl kortvarig finale. Mundfornemmelse opleves vandet, ja nærmest sjasket. 5,5% alc. burde således bidrage til øllets kraft, men nej.

En for lav carbonering forårsager at den indledende friskhed fortoner sig som dug for solen.  Det tætte  og creamfarvede skum er ultrakortvarigt. Den sidste halvdel af denne 60 cl flaske er fuldstændig fladt og uindbydende.

Som øltype har brown ale et lidt blandet ry. Grænsesøgende ganer afviser den ofte pga mildheden og fraværet af kraft, styrke, kompleksitet og bitterhed. Det gør King County Brown intet for at lave om på. Andre mere interessante bud på den amerikansk inspirerede brown ale kunne være Brewpubs James Brown eller Mikkellers Jackie Brown. Bryghuset Svaneke har også begået en original og sjælden solid Double Brown Ale, der både er velhumlet og tilpas carboneret.

King County Brown sniger sig lige op på to små stjerner.

Karakter (0-6): 2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s