Mikkeller, Stella O (Festival Edition 2009)

Stella0

På dette års særdeles velbesøgte ølfestival i Valby Hallen var alle lørdag tilsyneladende enige om én ting: At gå til Mikkellers stand og blive der. Hele dagen stod en tyk kødrand af ølnørder i kø for at indløse deres 10 poletter. Pludselig gav det mening at mange og senest ”Two guys and one beer” har døbt Mikkeller ”Denmarks Rock and Roll Brewer”. Men der var da i den grad også noget at komme efter. Vi er jo efterhånden forvent med at Mikkeller bryder alle grænser ned. Men at øllet skulle flyde i stride strømme fra imponerende 18 haner, var det nok de færreste der havde turdet håbe på.

Så der skulle hentes ekstra poletter for at nå hele vejen rundt om Warrior IPA, Nelson Sauvin IPA, Cascade IPA, Simcoe IPA, Nugget IPA, Beer Geek Brunch Weasel, Beer Geek Breaktfast, It’s alive, USAlive, Drikkeriget, Draftbeer, Tjekket Pilsner, Black Hole, Black, Big Worse, Calvarro Barreled Aged X, Monks Brew og endelig Stella O Festival Edition, som måske var den største nyhed og dermed det trækplaster der sendte Thomas Schon på overarbejde ved hanen. Køen var så lang at naboerne fra Amager Bryghus forgæves prøvede at lokke nogle over og starte en kø ved deres ekstreme Amager XXX. 

Stella O er en liflig, frisk og velhumlet kombination af en Double IPA, Barley Wine og en American Strong Ale og holder hele 10% alc. Øllet står kanstanjebrunt, middelfyldigt, fint carboneret med en behersket creamet skumkrone. Duften er herlig frugtrig med noter af appelsin, mango, grape der spiller op mod en markant humlearoma. På en eller anden måde minder smagen mig om en amber ale med et ordentlig skud humle. Smagen er sjældent sikkert nærmest perfekt afbalanceret og fortoner sig i en behaglig bitter men frisk mundfølelse. De 10% alc er fuldstændig pakket ind.

Stella 0 er tilmed magnumflasket i 1300 nummererede eksemplarer. Nr. 1286 er nu sat i min ølkælder.

Efter denne herlige oplevelse gik turen videre til det sorte fadanlæg med Black, Black Hole og Big Worse. I køen stod jeg med fire hardcore Mikkellerfans med matchende Mikkeller t-shirts, og det tog os ikke mange sekunder at blive enige om at Mikkellers næste træk bør være en Mikkeller Brewpub i København. Tanken om 18 fade med Mikkeller øl og fast åbningstid er vel næsten for godt til at være sandt men samtidig lige til højrebenet. 

Karakter (0-6): 5
Mere  Mikkeller på Allbeer
Se stemningsbilleder fra Mikkellers stand på Ølfestival

One thought on “Mikkeller, Stella O (Festival Edition 2009)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s