Djævlebryg, Gudeløs

gudeloes

Nu til de hårde nitter fra Djævlebryg. Til årets ølfestival var det nærmest som kunne man høre King Diamonds falsetto messe i baggrunden, da satans sønner med sorte støvler, sorte armybukser, ens sorte t-shirts, det obligatoriske lange hår med pisk og to horn i panden stod bag baren og lokkede svage sjæle i fordærv. Hvis Mikkeller er Danmarks “Rock and Roll brewer”, ja så er Djævlebryg med deres satans gode øl og sindssygt gennemførte og rødsorte image hele Danmarks Black Metal Brewers  med egen etage i helvede. 

Der i ilden smeder de øl som nu for anden gang er havnet i sidste heat ved DØE’s kåring af årets bedste øl. I år var det så Son of Nekron og Gudeløs, og hvis man som undertegnede har dyrket det mørke metals diabolske univers er det jo ganske umuligt at ikke at lade sig drage af så genialt gennemført naming. Son of Nekron skuffede dog Tapiren og  jeg en sen eftermiddag på Lord Nelson, den levede ikke op til sit navn og var knap så satans sort sammenlignet med bartenderens humor. Til gengæld er Gudeløs med garanti Lucifers foretrukne håndbajer. Måske man stadig kan dufte asken på hedengangne Brøckhouse hvor Gudeløs blev født igen af 6 bygmalte, 3 humlesorter, demerrasukker, sort sirup og rosinsirup.

Gudeløs er robust, solid og byder på det bedste fra hele det stoutske repetoire. Fuldfed sort krop med en særdeles stor og stædig massiv brun skumkrone der efterlader slør hele vejen ned igennem glasset. I næsen en kompleks røget og maltet aroma med masser af kaffe, chokolade, frugt og lakrids. Smagen er indledningsvist sødlig og opleves kun moderat humlet. Men et univers af ristede malte, kaffe, lakrids, vanilie og rosiner styrer smagen over i en langvarig bitter, røget og varmende finale, hvor man også fornemmer de 8,9% alc. Utrolig lækker uden dog at være decideret imperial i sit samlede udtryk. På den personlige konto savner jeg et større bundtræk i finalen, som jeg synes hører en imperial stout til.

Karakter (0-6): 4

2 thoughts on “Djævlebryg, Gudeløs

 1. Hejsa,

  Først og fremmest: Tak for de pæne ord! Det varmer sgu.

  Dernæst: Du er vist kommet til at blande to øl sammen! Det var nemlig Pride of Nekron og Gudeløs der var med i top ti denne gang – ikke Son of Nekron, der blev lanceret allerede i slutningen af 2006.

  Mvh.
  Rune Lindgreen.
  Øludvikler, Bryggeriet Djævlebryg 😀

 2. Hej Rune !

  Tak for dit indlæg.

  Det er da noget miskmask fra min side der. Jeg er bange for at ølfestivalen har spillet mit overblik et puds.

  Vi har både Nekron og Pride of Nekron på notesblokken, og de lander online snarest.

  Mens jeg har dig på linjen, vi har i flere omgange diskuteret hvad det er for noget urt der smager igennem på den lange bane i OriginAle?

  Beklager endnu engang.

  Bedste Hilsner,
  Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s