Nørrebro Bryghus, Long Pond Porter

Longpondporter

Er der ikke et eller andet med at man ikke gør så tit i sin egen baggård? Nørrebro Bryghus ligger en stenkast fra hvor jeg bor, men alligvel er det sjældent at jeg kommer forbi, ikke engang den gratis mandagsøl for Ølforummet når jeg ned til.

Det er en skam. For selvom denne ydmyg blog har kørt koldkrigertogt (Se debat med Anders Kissmeyer her) mod det alt for kolde øl Nørrebro Bryghus stadig hælder ud af hanerne, så er det stadig svært at være andet end fuld af beundring for urkraften Kissmeyer og hans mønstrøse ølværk Nørrebro Bryghus. Deres kombination af mad og øl er helt unik i København. Kun Den Tatoverede Enke kan være med omend øllet her oftest er fra flaske og belgisk. Dernæst bliver der ganske hyppigt lanceret nye spændende øl, og når det så er bl.a. en ny stout – Tärnö Imperial Stout og Long Pond Porter,  ja så er det om at komme afsted.

Denne brændvarme sommerdag var Roskilde Festival lige om hjørnet. Så med udsigt til Tuborg tilsat ekstra vand, var vi in the mood for seriøs optankning. Startede med lækker mørbrad sandwhich og Pacific Summer Ale og derefter Bombay India Pale Ale. Herefter to omgange at den nye Long Pond Porter, yes, os der afviser hvedøl bruger porteren til at holde de værste varmegrader for døren, og netop i dag gør det egentlig ikke det store at den serveres en smule kold.

Øllet står stolt i glasset, pitch black med en flot rødligt skær. Moderat men tæt og creamyt skum, der efterlader smukke slør. Slick, kælen og harmonisk krop. I næsen noter af røg, lakrids, tjære, tørret frugt og malt. Er blid, rund og fyrrig frisk i mundfylden som også Juleporteren var det. I smagen fortsætter en æggende afstemt men kompleks smagsoplevelse. Lakridsen og malten står i centrum flankeret af kaffe, hårdristet malt og mørk bitter chokolade og et hinsides hint af røg, træ og tobak i en perfekt afstemt og lang finale.

Long Pond Porter er afgjort et af mine højdepunkter på Nørrebro Bryghus, vi vender tilbage til Tärnö Imperial Stout og det der lyder som en sand lokal klassiker, vildbassen Sortedam Sauvage.

Karakter (0-6): 5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s