Nils Oscar, India Ale

IndiaAle1

Selma Lagerlöf beskrev engang Södermanland 100 km syd for Stockholm for The Garden Of Eden. Her har Nils Oscar huseret siden 1996, og er bl.a. kendt for det moderne Tärnö Mälteri, der tilføjer en helt original og særegen dimension til ikke alene øllet, men også til det mad og brød som Nils Oscar forkæler borgerne i Nyköbing med. Herhjemme går den hurtigste vej til Nils Oscar via Coop (hhmm….), men snyd ikke dig selv for de jævnlige gæstebryg på Nørrebro Bryghus, fx Tärnö Imperial Stout.

India Ale er en af Nils Oscars klassikere, og har i sin originale opskrift en del år på bagen. Vandt blandt andet prisen for bedste svenske flaskeøl ved Stockholm Beer Festival i 2006. Det er en let og elegant øl som er mere velegnet til det veldækkede bord end til de garvede geekede ganer, der foretrækker deres IPA hoppylicious.

Uklar orange, let krop lige på kanten til det vandede. Fed og blød når den rammer ganen men derefter en fin karbonering, småtboblende og prikkende.

Næse i første omgang tillukket, men åbner langsomt op for korn, byg, malt, blomster og brødlig aroma. Smagen løfter sløret for et rent maltmonster. Pilsner-, Muncher,- og karamelmalt fra Tärnö malteriet dribler den amerikanske Amarillo humle langt ud over baglinjen til hjørnespark. Først i finalen bliver humleblomsten sparket ind over smagsløgene igen. Smagen er malt, malt, malt, smør, brød, citrus og appelsin der fortoner sig i et let humlebid.

En fin øl til solen og især til maden, men IPA’ens svar på Garden Of Eden er ingenlunde tilfældet.

Karakter (0-6): 3
Se filmen om Nils Oscar her
Se anmeldelse af Nils Oscars lager herunder:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s