Mikkeller, Green Gold

Nærdemokratiet i den danske ølcommunity fungerer upåklageligt. Ministeren Mikkeller har efter højlydt hylen fra utallige ølhunde relanceret legendariske Green Gold. Her på Allbeer har vi da også hævet øjenbrynet. Så stor var glæden da deres udsendte mødtes med Mikkels tro væbner, Dr. Schøn fra mikkeller.dk, til et premiereglas på øltemplet Ørsted, hvor det grønne guld flyder frisk fra fadet. En kærkommen lejlighed til at få vasket en plettet straffeattest ren for mit vedkommende, da jeg aldrig nåede at smage Green Gold inden den udgik.

Vi får desværre øllet serveret for koldt og for blidt skænket, men dog i et originalt Mikkeller glas. Det betyder for det første at aromaen er længe om at åbne sig op, og for det andet at der stort set intet skum er. Vi lader øllet stå nogle minutter, og selvom vi har søgt tilflugt i en mørk krog væk fra eksalterede Barcelona- og Interfans, synes vi at øllet er forbavsende mørkt, ja nærmest kastanjebrunt. Middelcarboneret og fortræffelig frisk og prikkende perle.

I næsen nyslåede noter af græs, gran, harpiks og karamel. Smagen er en smuk symfoni med basis i de klassiske og helt uimodståelige amerikanske smørtenorer Simcoe, Cascade og Amarillo. Humlebiddet er ikke så kraftigt som jeg havde forestillet mig, selvom rygterne vil vide at Mikkeller har skruet en smule op for humlebarometeret i forhold til den originale opskrift. Til gengæld står humlerne krystalklart frem i smagen som kort indledes og afsluttes af karamelmalt, citrus og grape i absolut total fuldent balance. Finalen er kort, tør og behagesyg bitterhed. Indbegrebet og definitionen på en amerikansk IPA, hvor man helst skal have en til hvert ben. Denne aften fik det andet ben dog glæde af Mikkellers tonstunge honningbombe “Mandeøl”, men det er en helt anden historie!!!

Green Gold er forførende frisk og tørstæggende, så det er da også helt på sin plads at den nye flaskeudgave som den originale way back then holder hele 66 cl. Og selvom flasken selvfølgelig bør stå på enhver hæderlig ølhylde, så må man ikke snyde sig selv for fadversionen, der især for denne type øl giver et signifikant noch-up på alle niveauer. Vi satser på at det grønne guld er tilbage for at blive.

Karakter (0-6): 5

One thought on “Mikkeller, Green Gold

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s