Skands, Fingerbøl øl

Skands Julebryg
Skands Julebryg

Smagsprøver på øl serveret i fingerbøl er ikke hverdagskost. Er man mere end en til at smage på Skands julebryg 2009 skal man finde fingerbøllene frem. Aldrig før har jeg set en julebryg med så beskeden fremtoning. 25 cl i en meget beskeden udseende lille buttet flaske. Man kan have den i lommen uden selv at mærke man har den med sig. Flaskens størrelse er dog det eneste, der er ”bette” ved denne øl. Men man når næsten ikke at smage den, før den er slut. Men der er nok andre end mig, der falder for den pudsige flaske og køber den.

2009 julebryg er stadig ikke en nyhed på Skands bryggeris hjemmeside (hvor påskebryggen stadig er nyhedsstof; hvor mon man kan købe den?), men Skands Julebryg kan købes i Irma, ligesom Irma julebryg er i handlen. Den er også brygget af Skands. Nu er Skands kendt for at brygge endog ganske god øl. Der er langt mellem nitterne hos Skands. Så det var med positiv forventning fingerbøllet blev fundet frem og flasken åbnet.

Den er  brygget på sydtysk humle og har derfor en rund humlefylde i sig. Bitterheden ved humlen er derfor ikke så fremtræden som ved øl brygget med Saaz-humle. Øllet er ikke uden let sødme. Øllet virker friskt og let på tungen. Lidt bemærkelsesværdigt når man ser, at den indeholder 6,5 % alkohol. Men den er ikke tung eller speciel fyldig. Den giver ikke en varme på tungen, som andre øl med samme alkoholprocent. En mørk øl, iflg. etikken rødlig, men det nåede jeg nu ikke at bemærke, før den var drukket.

Faktisk en ganske god øl og som juleøl forfriskende. Men hvorfor man kun må få smagsprøver af denne øl er lidt uforståeligt, men det er formentlig et smart markedstings fif for at gøre sig interessant.

Karakter (0-6): 3

Kunne få 4, hvis de fandt en voksen flaske til øllet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s