Beer Here, Fat Cat

fatcatlabel

Christian Skovdal (Beer Here, aka Ølfabrikken)s Fat Cat er sådan en øl, som Tapiren burde have anmeldt for længe siden. Læseren er lige nu i gang med den udskudte anmeldelse, for nogle gange tager gode ting længst tid. Fat Cat kom på markedet omkring påske 2009 og Tapiren har været fan lige siden.  Der er løbet meget Fat Cat i Tapirens drikketrug og vi burde være i stand til at vurdere øllen til fulde. Fat Cat er prøvet fra fad, fra flaske, frisk og mindre frisk. Vinterdage i varmen på Plan B og under hedeslag til Jazzfestivalens åbning, hvor katten flød lifligt, selv på stærk udebane. Tapiren har prøvet det hele – og Tapiren er fan. Palle mener, at det må være det sekstal, som har været grundigst testet på Allbeer.

Den udvalgte anmelderdag var en god dag at drikke Fat Cat. Skumkronen var sjældent flot og duften suveræn. Fat Cat er Danmarks mest velduftende øl. Den er frisk og sommerlig, der er lidt toner af hyldeblomst og duften er lidt som ‘den gode New Zealandske fra Netto’ som Palle glad pointerer, uden at resten af Tapiren forstår sammenligningen, men det må skyldes manglende ølkendskab. Mundfylden er cremet uden at være fed og øllet er ganske let perlende. For en vestjyde som Tapiren trækker øllets smukke ravfarve også i vejret. Og så er der smagen. Smagen er bare god, fastslår Tapiren uden at gide diskutere den sag yderligere.

Taprien har haft Den Fede Kat med til flere ølsmagninger. Lad os konstatere, at begrebet at dele vandene i to holder øl, når det handler om en af vores favoritøl. Nogle bliver forelskede på stedet. Andre vender øjne og bryder sig absolut ikke om det, der glider ned over drøblen. Hvis denne blog var demokratisk, ville Fat Cat’en således havne på en gennemsnitlig bedømmelse. Men vi går ikke efter det gennemsnitlige. Så da Tapirens to stemmer begge vender kloven op i den grad og da Martin samt Mesteren deler begejstringen, vover vi i bogstavligste forstand pelsen og giver seks funklende stjerner til denne fremragende øl.

Karakter (0-6): 6
Prøvesmagt fra fad og fra flaske (adskillige gange)

 

One thought on “Beer Here, Fat Cat

  1. Herligt endeligt at få dette fantastiske ølværk på Allbeer. Det er værd at nævne at denne red ale’s humleprofil udgøres af kun én enkelt humle, nemlig New Zelanske Nelson Sauvin, der er tørhumlet sent i brygprocessen hvilket giver den afsindigt indtagende milde og sprøde bitterhed og den lifligt livlige aroma af citrus og krydderier. Maltprofilen er tilgæld sammensat af fire forskellige malte (hvor en af dem er afskallet chokolademalt, hhmm!!!), og deri skal forklaringen på den nærmest fuldfede mundfornemmelse findes. Mikkeller har lavet et lignende men dog knapt så vellykket soloeksperiment med Nelson Sauvin Single Hop. Her fungerede humlen på sådan en lidt for “hvidvinsvinøs” facon, der efterlod den gode Tapir og undertegnede bøvsende og med oppustede michelinmavesække 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s