Gundestrup Mejeri og Bryghus, Mejeristens Jul 2009

Allbeer har tidligere omtalt Gunderstrup Mejeri i rosende vendinger. Derfor var Tapiren glad for at støde på deres juleøl 23. december. Og forventningens glæde viste sig ikke at være den største. Øllet lever smukt op til de bedste belgiske traditioner med en palet af forskellige smagsindtryk og efterlader indtrykket af lidt mere af det hele.

Hældt op i glas til frokost 24. december står øllet smukt i glasset. Duften er den let sødlige, som man kender det fra belgiske klassiskere. Smagen har aner af koriander, annis, nelliker og appelsiner. En fremragende juleøl, som kan nydes både til mad, give rødkålen det modspil, som rødvinen aldrig giver eller helt for sig selv.

Tapiren havde egentlig regnet med, at ølrevolutionen var et tog, Vestjylland aldrig kom på. (Gundestrup er fra Fyn, redaktionen). De sidste illusioner brast, da Jyske Øldage kom forbi Musikhuset i Esbjerg i oktober, uden at blev talt i mandtal. Efter sigende kom der en af dagene 123 hoveder i løbet af ti timer.

Så meget desto større var Tapirens begejstring den 23. december, da ølmekkaet Aakjærs dukkede op lige foran snablen. Her var et sortiment, der fint matcher de bedste øltempler i København som Barley Wine. Ikke mindst i øl fra provinsen er Aakjærs stærk. En hurtig gennemgang af hylderne tyder på, at der ikke var mange huller. Vestjyder mener åbenbart, at kvalitets øl skal nydes hjemme i villaen.

Karakter (0-6): 5
Alkoholprocent: 7,1
Nydt fra flaske

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s