U Medviku, Juleøl med plumkager (Vomocni Lezak 18 grader)

Man kan kigge relativt langt efter juleøl i Tjekkiet. Og juleøl med en sidevogn i form af jule plumkager må i den grad siges at være en raritet. Det var derfor med julelys i øjnene, at vi i baren til U Medviku satte snablen til denne juleøl med en for tjekkiske øl relativt høj alkoholprocent på 6,9. Vi sad på første række til den noget specielle udskænkning, hvor vi måtte beundre opskænkning og skumning. Når den ikke specielt servicemindede servitrice skænkede fire-fem fadøl ad gangen (ikke kun til os..), startede skummet med at have konsistena som sulfo. Hurtigt omdannede det sig dog til flødeagtigt fint skum. Duften var sødlig og lidt sprittet. Ikke helt ulig den tjekkiske nationallikør Becherovka. Faktisk er der noget småkage over denne juleøl, uden at det lykkedes Tapiren helt at spore sig ind på hvilke, Den særegne kombination lykkedes, og de to medfølgende kager viste sig at være mere end en gimmick. Tapiren mener ellers at øl og kage på linje med øl og is er fremragende, men hver for sig. I dette tilfælde var kombinationen dog for en sjælden gangs skyld vellykket. Tapiren mener, at det var en særdeles vellykket juleøl og ender på et stort firtal.

Det siges, at U Medviku giver optimale muligheder for at få en lille bjørn på i hjertet af skønne Prag. Faktisk hele tre af slagsen, da navnet betyder De Tre Bjørne.  Der er gode minder fra kælderrestauranten fra flere besøg med deltagerne i Ole og Jindras studierejser. Denne lørdag aften i december viste de grottelignende lokaler sig dog mere velegnede til grupper end til en hyggelig middag for to. Støjniveauet var betragteligt, og personalet virkede som om to personer var mere til besvær end til service. Og den bestilte Oldgott ankom i flaske, hvilket forekom ret specielt i betragtning af, at den bliver brygget på lokaliteten. Tjeneren benyttede desuden eksistensen af en særlig juleøl. Meget mod Tapirens natur sprang vi derfor desserten over for at forlade støj og røg i kælderen.

På vej ud blev vi dog fristet af den tilhørende bar, der viste sig at være det helt rette valg for to personer. Her kan man spise små retter under uformelle vilkår og Tapiren fik efterfølgende en fremragende oste tallerken med de bedste røgede ost smagt under efterhånden mange ture til Tjekkiet . Læg dertil fin musik med lang holdbarhed i højttaleren og god øl. Tapiren har ikke besøgt de tre bjørne for sidste gang.

Vi sluttede aftnen bedre end den begyndte og rundede af med en Oldgott, nu fra hanen, det kunne de nemlig godt finde ud af i baren. Den blev helt spinkel sammenlignet med den fine juleøl.Som en bonusoplysning kan vi tilføje, at baren rent faktisk hedder Budweiser Bar. Og Tjekkiet beklageligvis er det eneste sted i verden, hvor man kan gå på en Budweiser Bar og slippe for elendigt amerikansk øl.

Se mange andre forslag til gode vandhuller i Prag på Ole og Jindras omfangsrige kort. (Google-map).

Karakter (0-6): 4
Alkoholprocent: 6,9
Nydt fra fad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s