Mikkeller, East Kent Golding/Centennial/Chinook Single Hop IPA

Mikkeller, Allbeer, Single Hops, Centennial, Chinook, East Kent Goldings

Stateside har de SuperBowl Sunday, men Mikkeller har givet os Single Hop Saturday. På papiret mesterligt markedsført som en stor singlefest med humleknald, i virkeligheden et ubarmhjertigt humleværksted med eftersidning til de mest normsvage og utilpassede øltosser, der er indkaldt til skriftlig eksamen i fuldt pensum. Fra sidelinjen kan de professionelle alkoholikere desuden opleves i at tage ivrige noter, mens Ørsted sørger for at der ikke hældes en dråbe for meget op i glasset. Manuduktionen løber nu af stablen for anden gang i dag, så det er vel på høje tid at vi her på Allbeer får gjort lektierne færdigt og afleveret den færdige opgave i form af Mikkels seneste tre stik i denne sublime tour de humulus lupulus. Inden du kun nå at sige East Kent Golding, Centennial og Chinook svinger Mikkel nemlig endnu engang spanskrøret med ekstraopgaven “10”. Selv det mest tungnemme medlem af DØE og resten af hjælpeklassen har allerede regnet ud, at mesteren her har samlet de 10 første humler fra Single Hop Serien i en øl. Mission impossible ja, men man fornemmer at det netop er den slags vanvittige eksperimenter der driver en mad scientist som Mikkel rundt i det ølfaglige grænselands helt store Ph.d.

Disse single hops er sjældent fornøjelige studier, og smages de isoleret op mod hinanden er det stadig ganske fascinerende hvor forskelligt de opleves til trods for at de er brygget efter præcist den samme enslydende opskrift. Særligt disse tre seneste skud på stammen, der vitterligt opleves som helt forskellige øl. Fælles for dem er den kobberrøde let tågede farve, det middelfyldige og den friskt prikkende perle, bløde og med en beige, creamet, tæt og langvarig skumkrone med fine blonder. Rene, fede, friske og liflige.

Men her ophører ligheden så også, for dine smagsløg kastes rundt i alle ender af hop-o-meteret med disse tre humler. Den superaromatiske og synes jeg mindst interessante Centennial, der har en fin, diskret og helt krystalren bitterhed flankeret af støvede noter af karamel, græs, blomst, lime og grape. Munder ud i en god langvarig bitter finish. Den engelske og helt og aldeles undervurderede, ja nærmest glemte aromahumle East Kent Golding, der med sin unikke, krydrede og raffinerede karakter er et dejligt blast from the past i den store bølge af amerikansk IPA. Diskret og på den korte bane en smule indelukket. Søde, maltede og frugtrige noter, citrus, græs, strå og fremfor alt denne fint krydrede og elegante bitre finish.

Den superbitre og fantastiske humle Chinook, den logiske nr. 10 som er den vi alle har kæmpet for at nå frem til. Efter en kortvarig maltet sødme ryddes ganen med et lammende langvarigt, stikkende, varmende og beskidt bittert hug. På kanten af det harske og det nærmeste man kan komme på røget bitterhed med noter af træ, grannåle, grape og krydderi. Kraftfuld langvarig og udtørrende bitterhed der for den knapt så garvede gane nærmest skriger på et skud aromahumle. Omvendt kan man glæde sig over, at der faktisk er en vej videre herfra, den netop udgivne 1000 IBU tager dine smagsløg det sidste stykke ud over afgrunden. Tjek Dr. Shøn på tuben herunder:

Karakter (0-6): 5
Stem på din egen favorit Mikkeller Single Hop lige her
Mikkeller, Single Hop Simcoe IPA

Mikkeller, Single Hop Nugget IPA
Mikkeller, Single Hop Warrior IPA
Mikkeller, Single Hop Nelson Sauvin IPA
Mikkeller, Single Hop Cascade IPA
Mikkeller, Single Hop Amarillo IPA
Mikkeller, Single Hop Tomahawk IPA

Mikkeller, Single Hop, East Kent Goldings, Chinook, Centennial. Martin Goldbach Olsen, Allbeer, IPA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s