Black Rooster Brewery, Hoptimizer IPA

Black Rooster Brewery, Hoptimizer, IPA, Allbeer, Martin Goldbach Olsen, Amerikansk IPA, Cascade, Chinook

Endnu et mikroskopisk bryggeri med store stjernedrømme har fundet vej til hanerne på de københavnske beværtninger, og navnlig på altid opdaterede Ølbaren og Lord Nelson har der været gode muligheder for at gale om kap med den sorte hane. Black Rooster Brewery er drømmen virkeliggjort for de herrer Bill Henderson og Jacob Munk, to passionerede baggårdsbryggere der besluttede sig for at sætte kog under gryderne sammen og allerede i november 2009 debuterede med den interessante men sært spøjse brown ale “The Pros and Cons of Christmas”. Sidenhen fulgte en mystisk Dark Ale, som Tapirens og undertegnedes smagsløg ikke rigtig kunne nå rundt om.

Men med “Hoptimizer” er der, alene på grund af navnet, god grund til at alle hovedstadens hårde humlehalse holder ind til siden og trækker i arbejdstøjet. Black Rooster Brewery leverer en amerikansk IPA, der ud over at leve op til sit navn, også lefler for dine aller laveste instinkter med ustyrlige mængder af de vidunderlige darlings Cascade og Chinook – ikke specielt originalt, men hvad er der nu galt med studentikos fascination når man fornemmer dybde og sjæl? Hoptimizer har en hefttig og hoppylicious humleprofil der leverer præcis det smagssus af bitterhed som mangen en geek er afhængig af. Mine tanker går i retning af Flying Dog’s bidske køter “Double Dog”, som er dobbelt så heftig men også har den der fede olierede tekstur og lave carbonering der komplimenterer det bitre hug.

Øllet er overraskende mørkt og grumset. Lavt carboneret men med en diskret prikkende perle, god styrke i kroppen, dejlig mundfylde og et stort offwhite skumhoved. I næsen nyslåede noter af blomster, grape, gran og citrus. Smagen indledes af sødme, karamel og malt som på smukkeste vis baner vej for den tiltagende, langvarige, beskidte og bistre bitterhed. På den lange bane fornemmes Chinook tydeligt, en herlig ristet nærmest røget bitterhed med noter af træ og krydderi. Man kan måske godt savne en større skud aromatisk humle eller malt til at skabe lidt større kontrast i paletten, omvendt er der også noget befriende over en asketisk bitter IPA uden nogle svinkeærinder.

Jovist, der er en ny hane i byen og vi håber den er kommet for at blive.

Karakter (0-6): 4
Team op med Black Rooster Brewery på Facebook

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s