U Medvidku, Bear’s Blood, Bjørneblod

Bryghuset U Medviku har brygget den første red beer, vi er stødt på i Tjekkiet. Lars, Martin og jeg er i højt humør og tæt på at synge “bjørnen sover”, mens vi drikker og hurtigt efterlader en pæn del af dette mærkelige produkt. Det er ikke meget bjørneblod over denne øl, snarere bamsevand.
Vi har vovet os afsted på egen hånd efter en pilgrimstur den samme dag til den undergærede øls arnested, Plsen. På en rejse med Ølakademiet  er en afstikker til Bjørnen (U Medvidku: Den Lille Bjørn) et must. Senest Tapiren var forbi, serverede stedet juleøl med plumkager.  Men derfor kan de jo godt brygge god øl, og Bjørnen har mod til at  ekperimentere med øltyper, der ellers er fremmede i Tjekkiet.
Stedet er absolut et besøg værd, trods nogle særheder. Bryghuset er også restaurant i den vidtfavnende kælder. De er som skabt til udenlandske rejseselskaber. Men formentlig den eneste bryggeri-restaurant i verden, der ikke vil servere sin egen øl fra fad. Man kan kun få stedets øl på flaske (i dette tilfælde Oldgott m.fl.) Og det viser, at der kan være en verden til forskel på den samme øl. I flaskeudgaven er den ikke særlig prægnant, som vores Mester og Åndlige vejleder ville sige. Så vi flygter hurtigt ind, der Tapiren synes bedst om at være  på U Medvidku. Inde bagved i den lille bar. Her bliver der netop, da vi kommer ind i lokalet taget hul på en ny fustage Oldgott, og den smager friskere og bedre end nogensinde. Det viser, hvor stor forskel, der er på frisk fadøl og lettere doven øl, der har været på hane i nogle dage. Det kan være værd at tænke på i forhold til oprustningskapløbet, hvor barer også i Prag, mener at jo flere haner jo bedre.
Lars er med på Ølakademiets årlige studierejse for første gang, og har tidligt valgt sin niche, ølskum. Denne aften bliver så nærmest en polterabend for Lars, hvor vi oplever et skum-orgie på  kanten af det vulgære. For U Medvidku har store problemer med at styre skummet. Så fra aller-forreste række lige bag bardisken, kan Lars på en aften se mere skum end han ellers oplever på et helt semester.
Bamsesaften har egentlig ikke fortjenet mere end et enkelt point, men fordi aftnen var knashyggelig og vi havde det meget, meget sjovt, får den tre små bjørne.

Karakter: (1-6): 3
Drukket fra fad
Alkoholprocent: 4,2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s