BrewDog, Hardcore IPA

Allbeer, BrewDog, IPA, Hardcore, Hardcore IPA, Martin Goldbach Olsen

Storstener i liggestolen til solstrejf i det sydfynske med Brewdogs Hardcore IPA i den ene hånd og de seneste 14 dages ølnyheder i den anden. Og jeg skal da lige love for at selvsamme skotske køter stjæler overskrifterne i snart sagt alle spalter, og deres tomme øltønder buldrer dags dato stadig øredøvende højt. BrewDogs velsmurte marketingsmaskine minder om alt andet end mikroens, ja faktisk har den i disse dage mere tilfælles med industribryggernes massive kampagner, hvor gimmicks og idiotisk indpakning = spalteplads, tilsyneladende er det eneste formål med anstrengelserne. Verdens stærkeste og dyreste øl pakket ind i udstoppede dyr. The End of History. So What!

Spalte op og spalte ned, og stort set ingen detaljer om øllet. Er det fx en god øl? Hvad smager den af? Ligegyldigt!! For den er meget MEGET sjælden, MEGET stærk og MEGET dyr, og du kommer ALDRIG i nærheden af at smage den. Og dog.  Et par af rariteterne er bl.a solgt til brødrene Bergsø, som i øldemokratiets navn kvitterer med en lodtrækning på Mikkeller Bar og måske en dyr, dyr dråbe per geek til en smagning i Ølbutikken???

I denne bizarre battle om alkoholprocenternes VM-bælte har vi tyske Schorsbrau i det andet ringhjørne. De har indtil videre været boksebold med deres 43%. Og sørme om ikke også skyggebokseren Browerij Het Koelschip med befriende humor slipper et par slag med  “Start the future” (60%), som en slet skjult reference til “The End of History”. Tilbage står spørgsmålet om gentagne frysedestillerede dråber overhovedet kan kategoriseres som øl? Der kan det naturligvis næppe, og måske denne brygtekniske duel burde blive bryggerne imellem.

Men mens spørgsmålet hænger i luften overmander mine smagsløg og “Hardcore IPA” tankestrømmen. I denne sammenhæng en lille ranglet mellemvægter, men til gengæld med meget mere mening og swung i smagen. Havde betegnelsen “hardcore” taget i betragtning forventet en heftig humletåget hammer of hops, men det er ingenlunde tilfældet. Ved ophældning minder den mere om en pilsner, klar og strågul/gylden med en piblende perle langs glassets kant. Stædigt skum, lækre lacings. Inciterende. Indbydende. Bouquet med livlige og søde noter af malt, karamel, græs, hø og grapey citrus humle nipper i næseborene.

Direkte drikbar og, udsædvanligt for typen, med en lettere vandet krop og småklistret mundfylde. Bitterheden er absolut ikke hardcore, faktisk lader den noget tilbage at ønske. Sip efter sip pakkes dog en krydret, frugtrig og særegen smag ud, og en solid tør bitterhed bider sig fast på den lange bane. Hardcore IPA bliver aldrig en personlig favorit, men er alligevel en meget interessant oplevelse. Som “Punk” og “Chaos Theory” helt unik, helt sig selv. Men dog ikke så egenrådig at denne bling bling beer ikke tåler at dele rampelyset med Mikkellers fremragende “I beat U” i  kollaborationsbrygget “I Hardcore U”.

Som dagen går på hæld sendes en kærlig tanke til “Paradox Islay” og “Paradox Smoke Head”, i min bog BrewDogs absolutte hovedværker. I den sammenhæng bliver The End of History intet andet end en fodnote.

Karakter (0-6): 4

Hardcore IPA, BrewDog, IPA, Imperial IPA, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

One thought on “BrewDog, Hardcore IPA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s