BeerHere, Black Cat

Allbeer, BeerHere, CSA, Christian Skovdahl Andersen, Black Cat, Fat Cat

There is a new cat in town. Faktisk er der hele ti af slagsen på vej. Alle sammen varianter over dén ikke mindre end sublimt smagende Fat Cat. . En dogmeserie på i alt ti varianter af den allerede velkendte Fat Cat med en sympatisk alkoholprocent på 4,7 . Og det giver jo god grund til at glæde sig. En kat siges at have ni liv. Vi håber, at Fat Cat-serien har otte styks tilbage, for Black Cat er der ikke særlig meget liv i. Den er mere pamper end panter. Tapiren mener, at vi i hvert fald har erfaringsmæssig ballast for at bedømme Fat Cat-serien kvalificeret, da Fat Cat ligger helt i toppen af favoritøl og er særdeles flittigt bedømt. Vi har drukket den fra flaske, fra fad, på cafe, ved bolværket i Nyhavn, ved et af stambordene på Plan B, halvdoven eller frisk, og ikke mindst friskheden gør en stor forskel.

Det smerter os, men vi må sige, at Black Cat smager som en Fat Cat, der har stået en uges tid på fad og ikke er helt frisk længere. Det var så ikke tilfældet, for Black Cat havde haft premiere aftenen forinden vores første bedømmelse på Plan B. For en sikkerheds skyld er den da også prøvesmagt senere på cafeen Black Swan, hvor fire gæster ønskede pengene tilbage for denne øl. Så konklusionen må være, hvis en Black Cat krydser din vej, skal du vende om.

Tilbage til første bedømmelse. Det var en temaaften i panterens tegn på Plan B – af forskellige årsager, som det bliver for langt og kompliceret at fortælle om på denne blog, men sådan var det. Inspireret af en tidligere underviser og bad coop / good coop-klichen, beslutter vi at dele anmelderduoen op i en venlig tapir og en aggressiv panter. Panteren har efter sigende det hårdeste bid i dyreverden.

Der går dog hurtigt misk-mask i rollefordelingen. Tapirens skuffelse skinner igennem, fordi forventningerne har været så høje. Panteren må lægge sig imellem og sige, “at det er jo på ingen måde en forfærdelig øl, men det er nok ikke en, man vil købe igen – særligt ikke, hvis der var Fat Cat på fad”.

Den dufter sort, er sort, men indeni er den mest bare lidt uinteressant. Der er den karakteristiske smag af Nelson Sauvin, der former Fat Cat’en, men uden den fortryllende friskhed. Panteren karakteriserer konsistensen som tykflydende, tapiren hævder bederevidende, at den er creamet.

Tapiren og panteren vil så gerne sige noget pænt om denne øl fra et af vores absolutte yndlingsbryggerier, BeerHere. Den har da også et usædvanligt flot skum. Meget holdbart. Og den efterlader gardiner, der nærmest snor sig som et spindelvæv på glasset, der naturlivis er fra den rigtige Ølfabrikken. Ikke den følgagtige 2.0 version, der patetisk snylter på det oprindelige Ølfabrikkens gode navn og rygte. Det er en rigtig god øl for skumfetichister.

Vi glæder os til at møde næste medlem af kattefamilien. Den er allerede på trapperne til en cafe nær os og hedder White Cat.

Karakter (0-6): 3
Nydt fra fad.

One thought on “BeerHere, Black Cat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s