Revelation Cat Craft Brewing, Boon Warrior Lambik

Vi anklager. For første gang vil Allbeer kritisere et bryggeri for at bruge for god, for frisk (og for meget) humle. Det italienske nye kultbryggeri, Revelation Cat, har brygget en lambic med en umiskendelig humlesmag. Det må siges at være ganske specielt, da en lambic normalt kun er tilsat den humle, de andre bryggerier ikke vil lege med, fordi den er blevet for gammel, for tør og dermed totalt uden smag. Konventionelt bruger man i lambicens verden humlen udelukkende til at konservere med. Allbeer er aldrig gået af vejen for at prøve eksperimenterende eller værdsætte genreoverskridende bryg. Eksperimentet her er desværre bare endt i en dårlig lambic med en ubehagelig tør eftersmag af humle. At drikke den opleves som under en svømmetur at få hovedet under og komme til at få havvand i munden. Underligt tyktflydende og man har hverken lyst til at sluge det eller beholde det i munden.

Duften er egentlig det bedste ved den øl. Her er noget reel lambic bundtræk, man kan næsten dufte stald. Konsistensen er virkelig speciel, fed på den ufede måde. Fordi øllet er så lavt karboneret, den er tæt på at kunne få ustedt en dødstest på stedet, bliver den ikke behagelig at drikke. Der kan anes toner af træ, krydderier og måske lidt appelsinskal. En mærkelig smag, der minder om sur cider uden at være rigtig sur. Eftersmagen bliver meget tør humlethed.

For en sikkerheds skyld bliver den øl prøvesmagt med Allbeers største humleridder, Martin Granberg Olsen. Den tørre eftersmag med den ellers værdsatte amerikanske smagshummel warrior, falder heller ikke i hans smag. Så både den lambic-faglig redaktør og humle-redaktøren vender tommelfingeren nedad.

Egentlig er Warrior Lambik tæt på at ende på et et-tal, men Martin minder om det udmærkede princip, at innovation og ideer som regel bør belønnes med en ekstra karakter. Så vi er gavmilde, det er man også nødt til at være med Ørsteds priser, og giver et to tal. Når man holder sig et prisniveau som Ørsted, skal den ølfaglige viden som vanligt være højt. Så det er ikke helt i orden, at bartenderen gør Revalation Cat til et amerikansk bryggeri.

Den hårde karakter er lidt synd, for i virkeligheden burde Revalation Cat generelle mod og initiativer næsten i sig selv give en højere karakter. Bryggeriet i udkanten af Rom er i gang med at lancere en lang serie af lambic øl i samarbejde med yderste spændende partnere som belgiske De Boon og Mikkeller. Se mere på deres hjemmeside, nåh nej, den er stadig under udarbejdelse. Det håber vi egentlig også denne øl er

Vi håbede Revelation var en god substitut cat, indtil Christian Skovdal Andersen forsætter sin dogme cat-serie. Foreløbig skulle Christian Skovdal Andersen og BeerHeres white cat have været ude i august. Men måske bliver det en hvid jul i år.

Karakter (0-6): 2
Alkoholprocent: ?
Nydt fra fad.

One thought on “Revelation Cat Craft Brewing, Boon Warrior Lambik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s