Tak til Tapiren

En ølblogger og ven er brat taget fra os alle her på Allbeer. Natten efter Ølentutiasternes J-dag mistede Tapiren livet i en tragisk ulykke, som ingen af os forstår. Vi der står tilbage mindes en formidabel ølfortæller med stor kærlighed til – og viden om – det gode øl. Palles pudsige specialviden om ølhistorie, ølbrygning, øltraditioner, malt, røg og alt det andet i ølverdenen overskyggedes kun af hans store evne til den engagerede fortælling. Hvad enten der skulle blogges om nye øl ved tapirens gode vandhuller (særligt Plan B) eller fortælles om øl til en af de ølsmagninger, som også blev holdt, var det altid den gode historie, der var i centrum.

Det var også fra tapiren, at en række anmeldelser fra det store udland fandt frem til all beers læsere. Fra Berlin blev Berliner Weisse anmeldt, fra Prag blev tjekkisk juleøl og -kage hjertevarmt beskrevet og selv fra Afrika kom der anmeldelser, når Tapiren var på tur.

Der er ingen tvivl om at spontangæret øl stod Tapirens hjerte særligt nær. Ikke bare smagen tiltalte Palle – også muligheden for at udbrede kendskabet og udvide venner og bekendtes øloplevelser spillede en rolle, når Palle bød på en syrlig øl. Og hans kærlighed til lambic vil i lang tid fremover  være afspejlet på Allbeers liste over øl i verdensklasse.

Tapiren havde mange fremtidsplaner som nu ikke vil blive realiseret. Det bliver desværre ingen rejsereportage fra yndlingsbryggeriet Cantillon i Belgien og heller ingen beretning om Tapiren i tjekkisk ølbad. Andre ideer vil andre bloggere forhåbentlig føre ud i livet, for Tapirens ånd og engagement skal videreføres.

Vi medbloggere har i hvert fald lært, at det er fint nok at kunne fakta til fingerspidserne, men det er bedre at kunne engagere, underholde og dele. Øl er ikke videnskab – øl er kærlighed. Der var intet nærigt over Palle. Han delte altid ud af sin viden, sin øl og sit venskab.

I sorg,
Martin,  Ole,  Poul,  Michael og medtapiren.

2 thoughts on “Tak til Tapiren

  1. Fra Tapiren kom der altid underholdende og lærerig læsning med et strejf af en særlig sjælden humor. Æret været hans minde.
    /Teejay

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s