Croocked Moon, Smokescreen

Smokescreen, Croocked Moon, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Kaptajn K og denne signatur prøver forgæves at vende tilbage til det gamle gerningssted, Plan B. Men ølsmagninger er nu øjensynligt blevet en så stor succes, at man skal booke bord flere dage før. I stedet satte vi kursen mod Ølbaren, og det skal jeg da lige love for vi ikke fortrød. Vi blev udfordret på alle niveauer, startende med kunsten på væggen der helt uhørt stjal opmærksomheden fra den tætskrevne øltavle. Absurd grotesktisme af sort hvide penselstrøg brudt kraftigt op med et gulerodsfarvet langt vildt hår hvis ejer, en livløs dukkepige, ligger i skødet på en stor bjørn der forgriber sig på hende. I vindueskarmen sidder en bamsedreng der ikke kan lade være med at kigge på! Så er vi da i gang!

Kaptajn K tager teten og redder mig ud af denne på en og samme tid forargelige og fascinerende udfordring med det vi er kommet efter, ØL!! BeerHere “Winter IPA” imponerer som billedet underneden mere end rigeligt antyder med en stor stiv skumhat, men desværre også med en underlig vandet krop.

2. omgang er min og tender Jacob lader mig ikke have noget valg. Croocked Moons røgede porter, med det seje navn “Smokescreen”, er ved en glædelig logistisk fejl netop havnet på Ølbarens haner stort set samme øjeblik vi er trådt ind ad døren. Vi snakker altså om den Smokescreen, der først har officiel præmiere på Mikkeller Bar 3. marts. Vi brokker os ikke og slår til. Dette skal vise sig at blive en af de oplevelser som enhver beer geek lever for. Jeg har drukket mange forskellige portere men ingen som denne. Det er nærmest som at Smokescreen summerer dem alle sammen op i en og samme fuldstændigt fantastiske øl. Den er blød men sprød, sød men syrlig, kompleks men skarpskåren, røget men rund. Og så har den sammen egenskab som Rauchbier fra Det Hemmelighedsfulde  Bryggeri, du kan dufte den på flere meters afstand. Inciterende. Kraftig. Stor. Røget. Brændt. Dragende aroma af røget tjekkisk ost, brændt malt, tjære, pejs, tobak, torvværk, træ, frugt. Eller måske bare en duft af gode gamle Ryesgade, hvor øllet er blevet til på Nørrebro Bryghus, bryggerens gamle arbejdsplads.

Kaptajn K har lidt svært ved at koncentrere sig om sin ellers fine “A Pale Ale” fra Mikkeller. På den anden side er jeg heller ikke helt til at komme i kontakt med, og jeg forestiller mig, at de øvrige gæster må have undret sig over de to tosser ved bordet mod Elmegade, der begge sad med næsen helt nede i den samme øl. Jeg opgiver at tage noter, og går op til Jacob, takker for anbefalingen, bestiller endnu et røgslør og roser øllet til skyerne. Tørt som kun Jacob kan sige det lyder det: “Jamen det skal du sige til bryggeren, han sidder ved dit bord”. What!?

Og ganske rigtig går jeg en udstrakt hånd i møde fra skorstensfejeren selv, en meget snakkesalig Søren Wagner, der glæder sig over at vi bringer endnu et eksemplar af hans hjemmerøgede eksperiment ned til bordet. Lidt flove over at vores højlydte vrøvlerier er overhørt af øllets ejer, spørger vi usikkert og ydmygt til Croocked Moon og Smokescreen.

I de næste minutter er det som om vi stirrer direkte ind i selve sjælen af den danske mikrobrygtradition. Passionen, entusiasmen og den rastløse energi stråler ud af Søren Wagner. Vi læner os tilbage lyttende mens vores skamredne smagsløg forkæles med bål og brand, salt og bacon, tjære og tørv, sur- og maltsyrlighed og en svag, nærmest elimineret bitterhed. Alt sammen pakket i en elegant smooth, blød men særdeles sprød nattesort krop. Til sidst hører jeg mig selv spørge, hvad Søren synes om listen over danske ølnyheder fra DØE. En liste som er nogenlunde ligeså eksotisk og progressiv som en tur i IKEA. Det aftvinger et fjernt blik og svaret “vi har en del brobygning foran os hvis danske ølnørder og Danske Ølentusiaster nogensinde skal blive gode venner”.

Vi lader den stå et øjeblik, mens vi dvæler ved sublime “Smokescreen” og nyheden om genåbningen af ligeså sublime Beerticker.dk

Karakter (0-6): 6

Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Croocked Moon, Smokescreen og Mikkeller, A Pale Ale

Winter IPA, BeerHere, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Winter IPA, BeerHere

2 thoughts on “Croocked Moon, Smokescreen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s