Det Lille Bryggeri, Humlemord

Det Lille Bryggeri, Humlemord, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Det Lille Bryggeri satte vitterligt fut under kobberkedlerne i 2010 med imponerende 40 nye øl. Dermed slog bryggeren René Hansen rekorden for flest øl brygget på eget brygudstyr i Danmark. Imponerende taget i betragtning af at han har fuldtidsjob ved siden af, og imponerende fordi at kvantitet og kvalitet går hånd i hånd. Dernæst bliver der eksperimenteret på livet løs med den ene mere mystifystiske kombination efter den anden. Ingen af disse spændende bryg nåede i nærheden af DØE’s top 10 over årets ølnyheder, men her på Allbeer betragter vi dette som en klokkeklar blåstempling og en garanti for kvalitet.

Favoritterne fra min flirten med Det Lille Bryggeri tæller dog mest arketyperne Smoked Imperial Stout, Oak Aged Porter, Røgøl, Juleporter, Smoke Chili og så denne fantastisk namede IIPA, Humlemord (The American Way). En trilling med to brødre Humlemord (Passion of Hops) og Humlemord (High and Low). Fælles for dem alle tre er, at der bruges helt urimelige mængder humle og forskellen ligger i kombinationen af disse. Humlemord (American Way) holder en IBU på 107, og synderne er de bitre bastarder Amarillo, Chinook, Columbus, Simcoe og Cascade. Så bliver det vist ikke mere stateside style og dermed heller ikke videre originalt, men på den anden side en test enhver brygger med respekt for den store amerikanske humlebombe skal bestå.

Og ved denne grønne eksamensdug er der absolut ingen slinger i valsen med Humlemord. Fundamentet er sikkert og solidt ølhåndværk – spørgsmålet er kun om smagen eller et eventuelt originalt twist får humleklokkerne helt op at ringe. Svaret ligger nok et sted midt i mellem. Øllet står smukt i glasset med en diset fuzzy tone af amber toppet af et medium men stædigt og kridhvidt skum. Carboneringen er medium og en frisk prikkende perle pibler langs glassets kant, og i munden er følelsen creamy men fantastisk frisk. Næsen er rene og frodige toner af humlerne, citrus, blomst og smør. Smagen er dog kun medium bitter men behagelig og præcist afstemt. På den korte bane er der også en maltet sødme, mango, karamel. Finalen er tør og bitter, dog ikke så bidende og langvarig, som man måske kunne have ønsket sig. Vi giver 4 stjerner for den sikre men rutineprægede præstation.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s