Nørrebro Bryghus, Furesøe Framboise

Nørrebro Bryghus, Furesø Framboise, Martin Goldbach Olsen, Allbeer

Ølguderne skal vide at jeg hverken har den store kærlighed til hvedeøl eller frugtøl, men derfor må man også trække piben ind, når man udfordres og bliver klogere. Det var præcis hvad der skete da den pukkelryggede var på besøg til noget børneramasjang henover påsken. Der skulle øl til maden, og da jeg hverken kunne opdrive favoritterne Funky E Star fra Mikkeller, Påske fra BeerHere eller det nye vanvittigt vellykkede stjernebryg fra himmelstormerne Evil Twin: Ryan and the Beaster Bunny,  besluttede jeg mig for helt at undgå de mange pivringe påskeøl vi hvert år må trækkes med.

I stedet blev det Black Ale fra Thisted, der som altid spillede perfekt op til påskelammet. Til desserten lyste et par pinke etikketter op bagerst på ølhylden i kælderen: Furesøe Framboise fra Nørrebro’s Bryghus.

Basen i denne desertøl består i husklassikeren Stykman Witt, en let, økologisk, frisk men også harmløs tørstslukker, der primært viser karakter i den krydrede aroma fra den traditionelle tilsætning af korianderfrø og pomerans samt noble nelliketoner fra den belgiske hvedeølsgær. Brygget på en base af 50 % umaltet biodynamisk ølandshvede og 50 % økologisk pilsnermalt, og mæsket intensivt hvilket giver den fjerlette krop. Humlen er også økologisk, tysk og temmelig tandløs – Perle. En øl der gik direkte i min glemmebog, men ekstrakten af frysetørrede hindbær fra vilde områder langs Furesøen tilsat de sidste dage af øllets modning giver en ganske anden smagsdimension. Ideen skulle være Shaun Hills.

Først og fremmest er friskheden og letheden Furesø Framboise’ absolutte force. Prikkende og perlende, nærmest mousserende. Klassisk aperitif, uklart, rødt og med et lige lovlig livligt pinkish skum. Duften er hindbær, let fugtig kælder og hvede. Smagen indledes sødt og slutter knastørt. Autentisk hindbær, træ, hvede, gær og den spinkle surhed sender tankerne i retning af lambic. Blot ønsketænkning, men måske den ville få mere bid med et skud brett som i Furesø Sauvage.

Øllet mangler måske lidt stramhed. Smag, skum og  perle fortoner sig for hurtigt i en lidt vandet mundfølelse. Selvom denne øltype aldrig bliver en personlig favorit var Furesø Framboise dog alligevel et glædeligt bekendtskab til desserten og det sjældent stædige påskesolskin.

Karakter (o-6): 3

Nørrebro Bryghus, Furesø Framboise, Martin Goldbach Olsen, Allbeer
Martin Goldbach Olsen, Furesø Framboise, Nørrebro Bryghus, Allbeer

One thought on “Nørrebro Bryghus, Furesøe Framboise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s