Three Floyds, Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord Russian Imperial Stout

Dark Lord, Three Floyds, Mikkeller Bar, Allber, Martin Goldbach Olsen

Ooh my Dark Lord. Denne uge må gå over i Mikkellers historie som den travleste nogensinde. Hop Bob Challenge, Three Floyds gourmetmiddag, Three Floyds Meet The Brewer på Mikkeler Bar og tre dages ølfestival med endnu et rekordantal haner. Samtidig er de hårdnakkede rygter om Mikkellers kontraktbryggeriplaner stateside nu nået helt til de trykte spalter i det radikale paks kamporgan Politiken, og så er der jo nok noget om snakken. Det kan efter Mikkel Borg Bjergsøs egen vurdering betyde at Mikkeller vil være i stand til at fordoble produktionen i USA og nå helt på 1 mio liter om året! Move over Cowboys!

Allbeer springer først på eksprestoget til Three Floyds Meet The Brewer på Mikkeller Bar. Menukortet er historisk. Intet mindre. Bryggeriet der for tredje gang i træk er kåret af Ratebeer som verdens bedste bryggeri medbringer hele 8 øl på fad og 5 på flaske. Da beerticker.dk breakede historien troede man knap sine egne øjne. Stifter Nick Floyd, Vice President Barnaby Struve og Head Brewer Chris Boggess har fragtet fustager over dammen med øl som ikke engang findes på Three Floyds eget site.

Hovedattraktionen er uden tvivl den absolutte legende og sagnomspunde kultøl Dark Lord i en fadlagret version: Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord, der første gang så dagens lys på Dark Lord Day 2008. Men også Imperial IPA “Dreadnaught”, “Amon Amarth Ragnarok” Imperial Porter samt en række brutale Barley Wines varsler om overarbejde for selv de hårdeste halse. De fleste har nok ikke glemt Mikkeller Bar’s åbningsfest, som også var en Dark Lord Day II, og her lidt over et år efter kan mangen en geek så helt sensationelt smøre smagsløgene og nyde en fadlagret version fristrukket fra fadet.

Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord er absolut så intens, kompleks, dyb og ekstrem som man turde håbe på. Den tager det muliges kunst helt til grænsen akkurat som Mikkellers egne fadlagrede versioner af de sorte stolte sønner Black og Black Hole. Det er et langt frit fald gennem lag på lag af spektakulære smagsindtryk, og i det trange hjørne mod Victoriagade i Mikkeller Bars baglokale står de fleste med båthornet dybt nede i glasset og taler højt med sig selv og sidemanden i en trancelignende tilstand. Minus en trio af celebre ratebeerians der ivrigt noterer de indforståede koder ned.

Øllet står kulsort i glasset med et yderst minimalt solbrændt skum. Stor aroma. Meget stor og meget sød. Erik, Hans og jeg startede med den fremragende Amon Amarth Ragnarok Porter, mens vi lod Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord få varmen. I takt med at temperaturen steg blev duft og smag bare bedre og bedre. I næsen sødelige noter af vanilje, sukker, malt, træ, karamel og alkohol. Øllet er iklædt porterens blide kurver, stort set uden perle men alligevel imponerende friskt og stramt selvom mundfølelsen er fed og en anelse småklistret. Smagen er en sand eksplosion af indtryk: Vanilie, mørk chokolade, brandy, kaffe, træ, farin pakket ind i 15% alc, der først stikker snuden frem på den helt lange bane. En helt vanvittig og perfekt øl, der altså pt. indtager en 12. plads på listen over verdens bedste øl. Orignalen og Oak aged versionen ligger på hhv. 3. og 4. pladsen. En magtdemonstration uden sidestykke af mørkets mester. Obey!

Karakter (0-6): 6

Dark Lord. Three Floyds, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Dark Lord, Three Floyds, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Dark Lord. Three Floyds, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Dark Lord. Three Floyds, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen


2 thoughts on “Three Floyds, Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord Russian Imperial Stout

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s