Croocked Moon Brewing, How it ends

Der var forhåbentlig ikke nogen slet skjult symbolik i, at Croocked Moon havde medbragt en øl med titlen “How it ends” til Beertickers støttefest. Må alle ølguder sørge for, at dette IKKE bliver overskriften der besegler Beertickers skæbne. Støttefesten på Øltemplet Ørsted vidner i hvert fald om, at ølundergrundens mange kendte ansigter vil det helt anderledes. 14 danske mikroer donerede deres øl, tid og overskud til Beerticker, og Mr. News Peter Myrop Olesen har brug for alt den støtte han kan få, efter at Danske Ølpensionister har plukket ham for hver en fjer, og tilsyneladende misbruger og kopierer hans arbejde i deres dilletantiske medlemsorgan.

En af de 14 var up and coming Croocked Moon, hvis suveræne Smokescreen gjorde et uudsletteligt indtryk på Allbers slidte ganer. Den superlækre Landslide var en af Ølfestivalens højdepunkter, og How it ends trykker så lige sømmet helt i bund. En fyrrig fætter der er noget mere tro mod IIPA genren end Smokescreen var mod Porteren.

Titlen er en reference til sangen “How it Ends” med DeVotcKa. Jeg får dog trukket øllet frisk fra fadet til tonerne af vintage Black Sabbath. Alene duften er stor og potent nok til ikke at lade underbevidsheden vikle sig ind i Ozzy Osbournes diabolsk dragende lyrik og tvangstanker om dommedagsprofetier, undergang og heksekvinder der suger alt livsmod ud af dig. I næsen står tunge toner af smør, humle, vanilie, karamel, frugt og humle, og øllet står sprængfarligt i glasset med et beskedent utæt skum, der efterlader lange blonder langs glassets kant. Smagen er domineret af den bistre bitterhed, der dog først stikker ekstra hårdt på den helt lange bane. Starter sødt med karamel, et snert af honning og så en solid bredrygget maltbase der sætter scenen for det smørfede og pebrede humlebid.  Ergo Bibendum.

Croocked Moon har en syg kærlighed til velhumlet øl, og denne hårdtslående humlehammer får med garanti en salig følelse frem hos selv det mest hårdføre hophead. Navnet “How it ends” holder måske ikke helt hvad det lover, og er ikke mere end original og klassisk IIPA – smooth, lækker og drikbar. På den anden side gik jeg nærmest helt i stå, da jeg skimtede bunden af glasset – så svingede pilen hjemad og styrede alt god karma i retning af beerticker.dk og Croocked Moon. Jeg synes du skal gøre det samme.

Karakter (0-6): 4

Croocked Moon, Allbeer, Martin Goldbach Olsen, How it all ends, Landslide, Smokescreen
Søren Parker Wagner, Croocked Moon
Beerticker, Peter Myrop Olesen, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Peter Myrop Olesen, Beerticker

One thought on “Croocked Moon Brewing, How it ends

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s