Hopping Frog; Hoppin to Heaven IPA

Hopping Frog, Hopping 2 heaven, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

I den meter lange kø til den årlige blåbær lambik event hos Ølbutikken mistede jeg overblikket, da jeg langt om længe nåede ned foran de to stopfyldte køleskabe. Drikkeriget kan ikke have nemt ved at få importørfingrende i Hopping Frog, da deres prisskilte i Ølbutikken altid er et pænt stykke forbi sund fornuft. Når man nu har fået fortælligen fra et gammelt akademimedlem om, hvor billige og velskænkede de er fra bryggeriets egne haner i Ohio bliver prisen jo ekstra stiv.

Men denne årlige tradition i Økbutikken er ligesom juleaften for beer geeks, og det var Julemanden selv, Mr Evil Twin, Jeppe Borg Bjergsø samt familie, der stod bag desken på denne specielle dag. Her delte han et “sæt” (en stor og en lille) ud af den rubinrøde gudedrik til de fremmødte brett- og Cantillon freaks. Og når nu man var trukket i spenderbukserne kunne man jo ligeså godt gå linen ud. Så i posen røg blandt mange andre rariteter Hopping 2 Heaven IPA og Hop Dam IIIPA til henholdsvis 85 og 125 kr. Så er de vist også betalt.

Hopping 2 Heaven IPA har en fantastisk flot ravagtig farve, og ved ophældning sneg en mørk skygge sig med og fordelte “råvarene” som snevejr på en hvid jul på bunden af glasset. Massivt bundfald – og på etikkettens hjælpetekst bliver man da også på forhånd advaret om, at Hopping Frog tager ufiltrering mere end almindeligt seriøst.

Øllet står med olieret tekstur og lav carbonering stort set uden den forfriskende prikkende perle. En straight up IPA skal altså i min optik have en strammere krop og minimum middel carbonering. Hopping 2 Heaven er nærmere flad og lad end den er fresh. Til gengæld er skummet stort, særdeles stædigt og efterlader gedigne gardiner langs glassets kant. Har aldrig set kombinationen af så lav carbonering, så potent og livligt et skum krydret med så kraftigt et ufiltreret og beskidt bundfald.

I aroma og smag bliver mødt at klassisk amerikansk IPA. Masser af inciterende noter i aromaen. Humle – mit bud er Amarillo – malt, citrus, brød, karamel og krydderier. Flot floral næse. Smagen en balanceret og bitter. Masser af orange, grape, græs, gran og et humlebid lidt over gennemsnittet for en amerikansk IPA. En sødligt maltet modspil gør smagen komplet, og den lange blide, bløde og bitre eftersmag sender tankerne i retning af Lagunitas og Sierra Nevada.

Jeg ser umådeligt meget frem til at forkæle smagspoderne med storebror Hop Dam IIIPA.

Karakter (0-6): 4

Hopping Frog, Hoppin to heaven, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Sjældent gedigne gardiner fra en klassisk amerikansk IPA

3 thoughts on “Hopping Frog; Hoppin to Heaven IPA

  1. Ha ha, den kommentar så jeg ca 66 cl for sent, har været på Sicilien i 14 dage og var meget tørstig. Anmeldelsen af hop dam er på vej. Det er den bedste trippel IPA jeg har lagt drøbel til endnu. Men lad os slå pjalterne sammen alligevel inden længe og få studeret lidt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s