Evil Twin, Ashtray Heart

Ashtray Heart, Allbeer, Ewil Twin, Martin Goldbach Olsen

Der er god grund til at have respekt for og kæmpe forventninger til det efterhånden knapt så nye stjernebryggeri på den danske ølhimmel, Evil Twin. Bagmand og brygger Jeppe Jarnit-Bergsø har måske nok stået en smule i skyggen af sin berømte tvillings gigantiske succes men har med verdens bedste Ølbutikken, importfirmaet Drikkeriget og det sure sprøjt i kultøllen “Blåbær Lambik” længe været en absolut key player i beer bizz  med uantastelig street cred. Denne signatur behøver dog blot at dvæle ved Evil Twin logo’et. Enhver der formår at indoperere to djævlehorn i bryggeriets brand og logo har min absolutte respekt fra dag 1.

Skulle man alligevel gå rundt og frygte at øllet er fra Ølbutikkens underskudslager og venstrehåndsarbejde fra en fortravlet tvilling der samler på titler, kan man godt tro om igen. Evil Twins releases hører til i topklassen. Soft Dookie serien gjorde et uudsletteligt indtryk, Before During and After Christmas var et friskt pust og Ryan and The Easter bunny var højdepunktet og den bedste påskebryg siden Mikkellers Funky (e)star [fung’ke e’st r].

I skuffelse over at komme 5 timer for tidligt til verdenspremieren på Molotov Cocktail Imperial IPA på Mikkeller Bar, gik jeg ombord i min sorte ølhylde og fandt et ekstra eksemplar frem af den røgede stout Ashtray Heart, der nyligt lindrede skuffelsen over De Molens mystifystiske fejlbryg Rook & Vuur.

Der er skruet godt op under reklameretorikken på øllets etiket. Men der er noget om snakken, bortset fra at den nu langt fra er så røget som bunden af et askebæger, og at man nu egentlig ikke behøver at være nogen trænet ølchamp for at tage kampen om med Ashtray Heart. Den lidt kryptiske tekst om, at man kan opleve en mindre Placebo effekt ved indtagelse af Ashtray Heart, gætter vi på er en skjult hyldest til bandet Placebo og Brian Molko’s sublime skæring “Ashtray Heart”.

Næsen mødes med ristede noter af malt, chokolade, kaffe, let røg og frugt. Rund rar røg. Ikke bister bambergsk røg. Virkelig inciterende aroma, som at sidde i lænestolen mens pejsens lune breder sig i stuen. Øllet står stolt og sort i glasset og er iført porterens blide former. Slick. Smooth. Skummet stædigt og mørkt, meget mørkt. Smagen starter sød og sourish fulgt af ristet malt, let røg og en behagelig bitterhed. Alkohol 8,9% ikke at spore. Man skal lige justere forventningerne fra det knapt så røgede imperiale indtryk, men man overmandes hurtigt af den superlækre snigende smag. Jeg parkerer øjeblikkeligt en magnumudgave i kælderkrogen, gør klar til Yin og Yan and a little black and tan og sender en tanke til den onde tvilling der as we speak er på en omfattende US Tour.

Karakter (0-6): 5

Ashtray Heart, Ewil Twin, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Ashtray Heart, Allbeer, Ewil Twin, Martin Goldbach Olsen

One thought on “Evil Twin, Ashtray Heart

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s