Croocked Moon, Darkness

Darkness, Croocked Moon, Allber, Martin Goldbach Olsen

Salget af gode gamle Ølbaren bør forbydes. Eller også skal der stå i kontrakten, at køber ikke må ændre en tøddel på noget som helst. Personale, gadeskilt, haner, stamkunder og interiør skal følge med. På Ølbaren er der ikke så meget pis og påtaget fanciness. Bare øl, og hvis bølgerne går højt måske en skål nødder til at rense smagspoderne. Har vi brug for så meget andet? Nej vel. Ølbaren var sin første af sin slags i indre København, og det vil næsten være for ondt, hvis det lurvede lokale i Elmegade overtages af endnu en jammerlig Joe & The Juice.

Den gode nyhed er dog, at der øjensynligt ikke er en køber lige om hjørnet. En anden og mindst ligeså god nyhed er, at en gammel kending fra Ølbaren, Lord Nelson og Nørrebro Bryghus – Søren Parker Wagner – ganske kort tid efter stiftelsen af super seje Croocked Moon nu åbner sin egen Ølbar “Fermentoren” i den absolut beskidte bund af Vesterbro på hjørnet mellem Halmtorvet og Skelbækgade. Vi har stirret ind i sjælen af denne rastløse og hyperenergiske brygger mens vi nød mesterværket “Smokescreen”, men selv med den mest hoptimistiske mine på, havde vi da ikke turde drømme om, at der var overskud nok på livskontoen allerede nu til at kaste sig ud i et så stort eventyr. Respekt.

Denne fredag, der mest af alt minder om en novemberdag, står regnen ned i stolper i Elmegade. Den trofaste stamkunde Erik og jeg, er de eneste der har søgt ly på Ølbaren. (Faktisk tror jeg aldrig jeg har været på Ølbaren uden at have set Erik komme eller gå). Hvis ikke det var fordi, at Croocked Moon “Darkness” var på hanen, vil jeg ikke afvise, at jeg var blevet hjemme. Men man skal kende sin besøgstid med Croocked Moon, og “Darkness” var totalt drænet fra hanen da jeg endelig fik mast mig frem til messestanden på Ølfestivalen. Det var der nok en grund til, for den er aldeles fremragende og bringer de på nethinden balsamerede smagsindtryk fra “Smokescreen” til live igen.

Denne intense Oatmeal Stout på 8% er måske knapt så kompleks men er levende og lækker både i aroma og smag. Noter af ristet malt, lakrids, soya, vanilie, chokolade og let røg nipper i næsen. Stor aroma som svæver oven glasset. Ved første tår glæder jeg mig igen over, at Ølbaren altid serverer øllet perfekt tempereret og ikke for koldt. Smagen og styrken lindrer spændingerne i pandebrasken og fortrænger lortevejret udenfor. Det er næsten som om solen skinner. Medium carboneret, creamy oily tekstur med en porters slickness. Mørkt og super stædigt skum. Åbner sødligt og dernæst masser af ristede noter af malt, kaffe, mørk chokolade, karamel, lakrids. Tør og lang finish med en behageligt doseret humlebitterhed der sætter sig sikkert i svælget.

En stor oplevelse og ganske meget mere opløftende en overskrifterne i den Politiken der ligger på mit bord. Mens verdensøkonomien endnu engang er på vej ad helvede til og Xbeeriment burde styre en sending Black Force One i retning af Obama, ja så kører Croocked Moon, Evil Twin, Mikkeller og alle vores sejeste mikroer kanonerne i stilling og fyrer den totalt af. For Those About To Brew – We Salute You. Fire!!

Karakter (0-6): 5

Darkness, Croocked Moon, Allber, Martin Goldbach Olsen

One thought on “Croocked Moon, Darkness

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s