God ny tår

Tak for 2011, der blev endnu et begivenhedsrigt men også kontroversielt år på den danske ølscene. Røre i Allbeers andedam kom der for alvor, da årets suverænt mest læste og åbenbart også mest kontroversielle anmeldelse ramte bloggen.

Vi dykker direkte ned i materien og den bitre strid mellem DØE og beerticker.dk. Dette med kritik af den jævne Hoppy Sundown Imperial Ale fra Randers Bryghus, DØE’s åbenlyse misbrug af Peter Myrop Olesens utrættelige arbejde med listen over udgivne øl samt endnu en eklatant bizar blanding af middelmådige og i flere tilfælde elendige øl på listen over 2010’s kandidater til årets ølnyhed. En liste hvor Hoppy Sundown af uvisse årsager figurerede. Endnu engang blev vi bekræftet i, at vores ganer er komplet inkomptabible med DØE, og for første gang modtog denne signatur perfide og mavesure mails fra gæt selv hvilken del af skyttegraven.

Resultatet kunne meget nemt have været beerticker.dk’s endeligt, men heldigvis er Peter Myrop Olesen stadig oppe i gear til glæde for hele det danske ølcommunity. Det bedste for alle ville måske have været en fusion af beerticker.dk, og det fuldstændig nyhedsløse, uopdaterede og dilletantiske site ale.dk og det hjemmehæklede medlemsorgan Ølentutiasten. Men istedet deltes vandene, og det gør de nu også på festivalfronten.

For 2010’s måske største nyhed var nok den forlængst udsolgte Copenhagen Beer Celebration. Mikkeller and Friends har nu skabt et direkte og konkurrerende alternativ til DØE’s Ølfestival med et ufatteligt højt og elitært ambitionsniveau. Selv den hårdeste ølhund ramt af en tung humleoverdosis ville ikke være i stand til at hallucinere sig frem til et så spektakulært program. Den absolutte verdenselite har meldt sig under fanerne, og da Mielcke & Hurtigkarl sørger for at vores smagsløg eksploderer i kompromisløs og ekstrem gastronomi ligner DØE’s Ølfestival nu mest et indavlet halbal. Og det er et problem for DØE, da de to nu konkurrerende festivaller afholdes på præcis det samme tidspunkt. Der er nok ingen tvivl om, hvor de geekede ganer og hardcore mikroer søger hen fremover vel?

Årets begivenhed var da heller ikke længere Ølfestivallen. Mikkeller’s Three Floyds Event med storslået middag samt en lille Dark Lord Day på Mikkeller Bar for fodfolket var en helt igennem eksklusiv oplevelse. Kort efter fulgte den ekstravagante men latterligt billige Beer Geek Brunch, hvor Mielcke & Hurtigkarl gav deres magiske gastronomiske modspil til Mikkellers monstrøse sorte skyts. Brunch bliver aldrig det samme igen, og vi kan kun se frem til at endnu en ølmiddag med Mielcke & Hurtigkarl, Mikkeller og De Struise Brouwers 22. februar.

På Allbeers interne linjer var en af årets begivenheder vores Mikkeller Single Hop Certificering, hvor samtlige medlemmer af det dansk/tjekkiske ølakademi på en minderig aften kæmpede sig igennem samtlige 19 single hops, kårede en personlig favorit og fik overrakt certifikat af Mesteren selv. En anden absolut milepæl i akademiets historie var projekt “Døde Øl”. Det foregik passende i den mørke forstad hos Allbeers Ølagent Poul, og der var samlet hundredevis af døde øl til grundig analyse.

Andre fantastiske nyheder fra det hedengangne år var super seje Croocked Moon og åbningen af den nye fine Ølbar Fermentoren, der med sine snart 20 haner får de varmeste anbefalinger herfra. Evil Twins imponerende indtog på den danske og internationale scene med fantastiske øl som Ashtray Heart og Ying & Yang samt planer om Ølbar i New York. Christians Skovdahl Andersens mystifystiske terroirbryg fra Bierwerk. To Øl’s fine debut, hvor især porteren Black Ball og den helt utroligt drinkable prisvinder “Reperationsbajer” gjorde et uudsletteligt indtryk på redaktionens ganer. Flere hardcore bryg fra undergrunden og især Klaus Bransmarks Miss Håndbryg satte igen sanseapparatet på overarbejde.

Endnu engang havde vi masser af trafik på vores ydmyg blog, og det er vi altså stadig meget glade og stolte over. De mest læste indlæg blev:

Randers Bryghus, Hoppy Sundown Imperial Ale
Mikkeller, Texas Ranger
Croocked Moon, Smokescreen
Three Floyds, Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord Russion Imperial Stout
Croocked Moon, How it Ends
Mikeller, Single Hop Series 2011
Thisted Bryghus, Ale
Herslev Bryghus, Høstbryg Mjødurt
Mikkeller, Texas Ranger 3. BatchMikkeller
Beer Geek Bacon

Øl fra bryggerierne Croocked Moon, Hopping Frog, Mikkeller, Three Floyds opnåede karakteren verdensklasse med seks funklende stjerner:

Mikkeller, Beer Geek Bacon
Hoppin’ Frog, Hop Dam IIIPA
Three Floyds, Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord Russion Imperial Stout
Croocked Moon, Smokescreen
Mikkeller, Beer Hop Breakfast

2 thoughts on “God ny tår

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s