Det Lille Bryggeri, Hop Hotel India Pale Ale

Hop Hotel, Det Lille Bryggeri, Martin Goldbach Olsen, Allbeer

Allbeer checkede Grundlovsdag ind på humlehotel, blev hængende i en rum tid og lod os forføre og forkæle af en international humlequadrofoni; Nelson Sauvin (New Zealand), Columbus og Nugget (USA) og Magnum (Tyskland). Det Lille Bryggeri med de store øl, har endnu engang begået en kick ass India Pale Ale, der langt om længe efter Copenhagen Beer Celebration og andre eksotiske udskejelser bringer redaktionens grovbrugte ganer tilbage til ground zero. Blot bidende bitterhed der sætter sig sikkert i svælget og efterlader sanseapparatet i stemningsmættet sindsro.

Den asketiske tilgang til nydelse fik lige et ekstra skud lindrende balsam af Miles Davis og John McLauglin’s mesterlige album, Jack Johnson. De jammende og jazzede blå toner overdøver grundlovstalernes manisk messende mantra om, at jeg skal arbejde mere for mindre for at bevare velfærden og redde os ud af krisen. Men har vi ikke allerede betalt regningen to gange for den suspekt systemisk indrettede finanssektor, der er for fed til at gå ned? Så bankede Spanien pludselig på EU’s hoveddør og scorede et absurd milliardbeløb til deres fallerede banker. Dengang en bøsse var noget man gik på jagt med kaldtes den slags for et landevejsrøveri.

Så hvorfor ikke nu hæve renten af de gavmilde gaver vi allerede har givet, og arbejde mindre for mere? Hvorfor ikke erstatte vildfaren makroøkonomi med mikrobryg på humlehotellet? Her holdes hvad der loves, du betaler kun én gang, ingen dyre hjælpepakker og der er tilmed rigeligt med velfærdsydelser. Fx en alkoholprocent på 7 og en IBU på 69, og Hop Hotel når netop IIPA niveauet fra storebror Humlemord. Big bang for the buck, og bitterheden er mere meningsfuld end dagens politiske tågesnak.

Visuelt stimuleres vi også på fornemste vis. Den ufiltrerede øl står smukt i glasset med en tæt og ambertonet dis af humletåger og toppet af et finmasket og holdbart kridhvidt skum. Fine slør. Carboneringen er medium, og den friske prikkende perle pibler langs glassets kant. Creamy men frisk og nyslået mundfølelse.Vanen tro sikkert og solidt ølhåndværk fra Det Lille Bryggeri – men denne gang med en original twist, der får humleklokkerne helt op at ringe. Den bredrøvede maltprofil og den vinøse Nelson humle sætter sine spor både i næsen og i smagen. Frodige og friske toner af malt, karamel, humle, citrus, blomst og smør. Smagen er medium bitter, malt og Nelson giver et sødligt tropisk modspil til den tørre bitterhed. En afbalanceret, original og perfekt afstemt humleprofil. Finalen er tør, bidende og herligt langvarig.

Det Lille Bryggeri har alle dage været fuld af humligheder, men de har aldrig rigtig høstet anerkendelse som fortjent eller lavet larm i gaden som mange af de andre mikroer. Men de eksperimenterer på livet løs med den ene mere mystifystiske kombination efter den anden. Kvalitet og kvantitet går hånd i hånd, og at de aldrig er i nærheden af Ølpensionisternes top 10 over årets ølnyheder, ved vi jo er en klokkeklar kanonisering i den store ølbog af bryggerier, du hverken kan eller skal gå uden om. 1. september 2012 fylder bryggeriet 10 år, så mon ikke de laver lidt larm i Roskildes gader alligevel?

Check ind på humlehotellet, du får med garanti svært ved at checke ud igen, og så kan det være vi ses.

Karakter (0-6):4

Allbeer, Martin Goldbach Olsen, Det Lille Bryggeri, Hop Hotel
Hop Hotel er endnu en i rækken af store øl fra Det Lille Bryggeri. Sidste år nåede de op på 40 nye øl bl.a en fremragende Juleporter og flere barrel aged versioner. Et af de seneste skud er en kaffe chili porter.
Det Lille Bryggeri, Humlemord, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Storebror Humlemord med humlerne Cascade, Amarillo, Chinook, Simcoe og Columbus har en IBU på 107. Man skal nok til Roskilde får at smage frisk fra fadet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s