8Wired, Fresh Hopwired IPA

FreshHopWired, 8Wired, Allbeer, Jesper Egelund, Martin Goldbach Olsen

Den tredje ferieuge lakker mod enden, men der er heldigvis endnu en tilbage, før hverdagen kalder. Hjemmet ligner en byggeplads, håndværkerne har vendt ryggen midt i det hele. Jeg har givet op for i dag. Malerpensel, slibemaskine og de ømme funktionærhænder, der ikke er vant til at betjene andet end tastatur, holder pause.

I stedet er tiden nu kommet til at kaste mine hungrende smagsløg på en rejse om på den anden side af jorden. Destinationen er New Zealand og bryggeriet 8 Wired med den danske brygger Søren Eriksen i spidsen. På få år har bryggeriet imponeret mange ganer hos øl-geeks. Som rookie er jeg med små men bestemte skridt på vej ind i det enorme og uoverskuelige land, hvor øl ikke bare er øl. Derfor rumsterer noget, der minder om præstationsangst, i maven, da første anmeldelse er af en af de tunge drenges øl.

Under indkøb til det ombygningsprojekt, der nu får mit hjem til at minde om drengeværelset i teenageårene bevilgede jeg mig et besøg hos den altid velassorterede Kioskh på Vesterbro. Og lige der på hylden ved kassen stod et par eksemplarer af 8 Wireds særudgave af IPA’en Hopwired. Flaske og etiket minder i mistænkelig grad om Hopwired, men det lille ord ”Fresh” står med hvidt over Hopwired på den grønne etiket.

Frisk er også den første tanke, jeg får, efter kapslen er fjernet, og den nærmest rødgule væske er hældt i glasset. Jeg har ikke engang haft næsen i nærheden af glasset eller fundet skriveudstyret frem, før en overvældende duft af humle og citrusfrugter jager alle dufte af ombygning væk. Ved den mere indgående duftseance anes også brun farin og grannåle.

Etiket og hjemmeside lader forstå, at den friske udgave af Hopwired glimrer ved at være brygget på humlerne Matueka og Nelson Sauvin. De er tilsat med ugers mellemrum, da de ikke er klar til høst på samme tid. I glasset er den friske blanding næsten rubinrød. Øllet er uklart og levende. Utallige små bobler vælter mod overfladen og efterlader et dovent cremet næsten hvidt skum, der bliver hængende længe efter både første og sidste tår.

Ved første tår giver det mere end god mening, at kalde den Fresh Hopwired. Sprød og knitrende med toner af citrusfrugter og grape, men de bliver næsten øjeblikkeligt overdøvet af en uventet og lang bitter eftersmag. Her har 8 Wired virkelig været gavmilde med humlen. Og det virker. Langsomt med sikkert rumler den bitre smag rundt bagerst i munden og åbner sig med toner af brændt karamel og lakrids. Øllet dækker hele munden få øjeblikke efter, de livlige bobler har ramt tungespidsen.

Min første tanke er, at øllen smager og føles meget tungere, end duften antyder. Et nærmere kig på etiket og hjemmeside lader mig forstå, at Eriksen har brygget en øl på 70 IBU. Det er en frisk og humlet IPA. Og efter den første overraskelse har fortaget sig, er det kun at konstatere, at øllen er i rigtig god balance og absolut værd at lede efter.

På etiketten spørger folkene bag 8 Wired, hvad kunderne synes? Disse smagsorganer og indehaveren af dem må nærmest naturstridigt erkende, at den Fresh ikke smager bedre end originalen. Den er hævet over enhver tvivl et godt sel- og bekendtskab. Men trods den friske humle, så er Hopwired bare hård at hamle op med.

Karakter (0-6): 4

FreshHopWired, 8Wired, Allbeer, Jesper Egelund, Martin Goldbach Olsen

2 thoughts on “8Wired, Fresh Hopwired IPA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s