Amager Bryghus, Wookie IPA

Allbeer, Jesper Egelund, Amager Bryghus, Wookiee IPA, El Jefe
På Allbeers lille redaktion har vi efter korte og aldeles vilkårlige kriterier besluttet os for en geografisk inddeling af det danske øllandskab. Fordelingen kunne være lavet ud fra parametre som øltype, styrke, farve, smag eller sågar dagspris. Men sådan spiller humleklaveret ikke.

El Jefe har i snart et tiår holdt til på Ama’r. Derfor hører Amager Bryghus til på hans terroir. Længere er den ikke. Den umiddelbare følge af denne logik må være, at den gode Goldbach med hjemmeadresse i 2100 Ø må tage sig af al spelt-øl og lignende bryg til fruentimmere og andre med hang til hør, latte og diskussioner om kønsdiskurser. For kort tid siden har Allbeer da også haft en liflig anmeldelse af en øl til et kvindeløb.

El Jefe er klar over, at løb, børnebutikker og speltbagende familer i dag også udgør en kæmpe del af lorteøen. Det er på ingen måde isoleret til postdistriktet 2100 eller Frederiksberg. Der har sågar i flere år været en ekstremt velassorteret ølpusher på Amagerbrogade, der sagtens kan bide skeer med Ølbutikken og Barleywine i forhold til udvalg. Turen er derfor også gået til Fish & Beer flere gange for at købe mærkværdigheder fra udland og bryggeriet i Kastrup.

Skal opgaven tages seriøst må vi igennem bagkataloget fra Amager Bryghuset. Vi har at gøre med et af Danmarks hæderkronede og ældste mikrobryggerier. De har lavet mange øl. Og rigtig mange gode. Som rookie kan jeg næsten ikke undgå at begynde det forkerte sted, men sådan må det nu engang være. Det indre ølkompas har desværre først for nylig udstukket kursen mod de seriøse humleoceaner. Det er derfor uden nogen som helst god grund, at smagsløgene i dag skal i infight med Wookiee IPA. Det kunne have været alle mulige andre fra AB, men denne her lå forrest og havde den helt rette temperatur.

Wookiee IPA er ifølge etiketten en ægte amerikansk westcoast IPA. Det får straks smagsløg og forventninger helt op at ringe. De falder dog lidt ned efter yderligere research. Øllet er nemlig brygget sammen med Port Brewings stifter Tomme Arthur og chefen Mike Rodriguez. Port Brewing er et legendarisk bryggeri men har skuffet Allbeer en smule tidligere.

Kapsel og betænkligheder bliver dog hurtig fjernet. At tænke sig til smagen og oplevelsen af en øl er ikke en disciplin, Allbeer har tænkt sig at opfinde.

Øllet står klart i glasset. Farven er gullig over mod det kornagtige. Et væld af små bobler kaster sig op mod overfladen og skummet, der er hvidt med en snert af lysegrå. Der sidder et flot slør af skum ned af glassets inderside under hele smagsseancen.

Den dufter frisk. Humle, fersken, frisk grape, grannåle og et prik af lakrids strømmer op fra glasset. Desværre lover duften meget mere, end smagen kan levere. Tanken går et kort øjeblik mod lignende skuffelser, som mange en øl-geek har prøvet.

Wookiee IPA er meget blid og diskret. På sin vis er den guldfarvede etiket ikke helt maltplaceret, for den virker nærmest lidt sart og overfladisk af en IPA at være trods de 7,2 procent.

Den prikker ganske let på tungen. Ikke noget humleoverfald her. Men den smager da af humle med små antydninger af lakrids, harpiks og ganske lidt tobak. Lidt bitterhed blander sig med fornemmelsen af alkohol, men det er sådan set også alt.

Der er næsten ingen eftersmag, og den kan ikke rigtig mærkes i munden. Der breder sig snarere en oplevelse af skuffelse. Den er for pæn og poleret. Og det trækker altså ned, for vi har før både set og mærket, hvad Amager Bryghus kan levere.

Uden at foregribe begivenhedernes gang kan Allbeer garantere, at det ikke er sidste besøg i bryghusets bagkatalog. Forventningen er, at AB ligesom Amager er leveringsdygtig i langt barskere oplevelser end den pæne strandpromenade eller Wookie IPA.

Karakter (0-6): 3
Mere Amager Bryghus på Allbeer

Allbeer, Jesper Egelund, Wookiee IPA, Amager Bryghus

Allbeer, Wookiee IPA, Amager Bryghus, Jesper Egelund

2 thoughts on “Amager Bryghus, Wookie IPA

  1. Jamen hvad sørensen, den Wookie har da vist stået i fyrkælderen noget tid. Jeg er klar over at smag og behag kan være forskellig men den beskrivelse stemmer på ingen måde overens med mit indtryk af Wookie. Jeg får den også fortrinsvis på fad og helst helt frisk men så er det også – i mine øjne – verdens bedste west coast IPA der får det til at summe i hele min krop af frugtig humlethed. Skynd jer ned på Lord Nelson, der har jeg den på fad. Den blev tappet på fustager for 10 dage siden og er ung, rå, humlet og vidunderlig. Og – påstår jeg – noget ganske andet og bedre end den anmeldte flaskeøl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s