Clown Shoes, Supa Hero

Clown_Shoes, Supa_Hero, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund

Mørket og og den grå våde vinter ligger som en dyne over byen. Jul og nytår er for længst forbi. Mageligheden i forhold til valget af humle har sejret i en rum tid, så i aften har jeg gravet langt ind i bunden af skabet for at finde en flaske, der kan udfordre både nysgerrighed og smagsløg.

Ud af ølkammerets mørke dukker en flaske op, som El Jefe totalt har fortrængt skulle være at finde i backup-lageret. Den slags (forhåbentlig) liflige overraskelser bekræfter med al tænkelig tydelighed det af Allbeer adopterede udtryk om, at enhver geek aldrig må gå ned på udstyr. Der skal altid være en god blanding af gamle kendinge og potentielle legender eller flop at vælge mellem.

Lageret er heldigvis stadig stort nok til at kunne levere nyt til de hungrende smagsløg trods en lang jule- og nytårsferie.

Glæden over ikke at mangle genstande til grundforskning bliver straks blandet med en god portion nysgerrighed.

Etiketten på denne aftens udvalgte fortæller, at gane, snude og resten af legemet om kort tid skal stifte bekendtskab med humle fra bryggeriet Clown Shoes, som indtil nu har været en hvid plet på Allbeers ølkort.

Efter lidt research finder vi ud af, at folkene bag holder til ved Boston og har huseret i en række stater i lidt mere end tre år. En del af flaskerne har også fundet vej til proviantsteder som Barley Wine og Fish & Beer, men præcis i hvilken af de velassorterede butikker denne IPA med det kække navn Supa Hero er købt og bragt hjem fra fortaber sig i det uvisse.

Det er til gengæld intet mysterium, at procenten holder sig i den tungere ende af riget beboet af IPA’ere. 8 procent lugter på papiret af en heftig omgang.

Øllet sprutter da nærmest også for at komme fra flaske til glas.

Det er en smuk kobberfarvet – nærmest rød – øl. En anelse uklar, men den virker ikke så grov og ufiltreret, som vi har set det med andre IPA’ere.

Superhelten virker både livlig og ivrig i glasset. De mange små fine bobler falder dog forbavsende hurtigt til ro. Ved nærmere eftersyn virker væsken tung og doven, som den skvulper rundt i glasset.

Skummet smyger sig i et tæt, kridhvidt og knitrende lag over øllet. Et smukt slør klæber sig til glassets sider fra første til allersidste læskende tår.

I næsen rumler duften af kogte grøntsager, lidt fyrrenåle, noter af jord og våd skov. Lidt brændt karamel blander sig med de andre aromaer.

På etiketten flyver en rød og blåklædt superhelt over en by hyllet i mørke. I hånden holder han et glas øl, der lyser op i mørket. På brystkassen er Clown Shoes logo, der ganske overraskende er et par klovnesko. Superhelten har også selv klovnesko på.

På tungen virker det dog mere som om, at superhelten har iført sig løbesko. Den drøner rundt, prikker og stikker med en kæk friskhed. Det varer kun et kort øjeblik, og så tramper klovneskoene rundt i mund og svælg og efterlader en tung, fed og klistrende fornemmelse. En overraskende bitterhed rumler rundt i en lang eftersmag, der også byder på toner af peber, anis, selleri og kogte grøntsager (gulerødder måske?)

Denne helt er en af de bitre, og det indtryk ændrer sig ikke rigtig længere henne i smagsseancen.

På ægte superheltevis holdes alle almindeligt dødelige i uvidenhed om humle-, malt- og gærvalg. Allbeer savner dog lidt mere friskhed, når nu heltens skabere har valgt at gøre den til en del af IPA-familien fremfor de mere bastante dobbelte eller imperiale storebrødre og -søstre.

Clown Shoes lugter af et spændende nyt bekendtskab, som Allbeer har tænkt sig at dyrke lidt mere. Navne som Vampire Slayer, Tramp Stamp, Brown Angel og denne aftens Supa Hero er finurlige og kombineret med nogle tegneserieagtige etiketter med drabelige monstre, svulstige kvindekroppe og superhelte. De fleste iført klovnesko.

Karakter (0-6): 4

Clown_Shoes, Supa_Hero, Allbeer, El_Jefe, Jesper_EgelundClown_Shoes, Supa_Hero, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s