Three Floyds, Zombie Dust

Three Floyds, 3Floyds, Zombie Dust, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

De sociale medier er en sær størrelse. En enkelt update fra Mr. Xbeeriment om det akut vanedannende ved Three Floyds Zombie Dust og Lou Pepe Kriek giver instinktivt alenlang kø af dårlige undskyldninger for at køre forbi Mikkeller & Friends i Stefansgade. Der er sådan set også på tide. Til åbningsfesten tog redaktiones gamle gnavpotter på kujonagtig vis flugten til de trygge rammer i Elmegade i et akut anfald af lyseblå stær, klaustrofobi samt angst for arkitekttegnet skægvækst og alpehuer. Vi har allerede pakket campersættet til CBC.

Den vitterligt vidunderlige Lou Pepe Kriek har vi, særligt med Tapiren men også efterfølgende, nydt utallige gange. Som de forkælede og forvente fjolser Mikkeller har forvandlet os til, har vi jo allerede indstillet os på, at Cantillon frisk fra fad er helt almindelig hverdag, selvom det stadig er en lille sensation. Men Three Floyds American Pale Ale, Zombie Dust? Ja. Du må knibe dig selv i armen over, at det rent faktisk er virkelighed og ikke fata morgana. At de legendariske og sagnomspundne tre f’er er fast inventar på Europas vildeste øltavle samt i Mikkeller & Friends Bottle Shop, hvor Three Floyds har sin helt egen reol, er ikke mindre end ølhistorie og et wake-up-call af richterskalarungende proportioner til resten af branchen.

Selv på en tidlig lørdag eftermiddag var Mikkeller & Friends pænt besøgt, og forårssolen strålede stædigt om kap med den friskskænkede, gyldent orange og humletågede Zombie Dust, der ligesom de andre rariteter serveres i små glas smykket med tre hatte. Normalt viger vi altid uden om at bestille en lille øl, da bitre erfaringer har lært os, at det er forbundet med sort uheld og ullykker på niveau med coitus interruptus. Men her er der altså ingen vej uden om med de små glas. Den skulle man lige sluge, omend den store aroma der svæver oven glasset hurtigt fik én på andre tanker.

Så hoppylicious at man et kort øjeblik forsvinder fra virkeligheden. Fantastisk fyrrig og frisk  – nærmest nyslået. Retorikken varsler ellers død, undergang og gravkammervibes, men denne Pale Ale er simpelthen spillevende med juicy, og våde noter af humle, citrus, grape, frugt, mango, fersken. smør, brød og malt, der stiger op fra det tætte, kridhvide og knitrende skum. Dufter mere levende end de bedste IPA’er kan prale af – helt udsædvanligt indbydende. En duft af storhed. En duft af urkraft.

Alpha King er den naturlige reference i APA-kategorien og en lille legende – Three Floyds flagskib sammen med Dark Lord, der vel efterhånden er større end bryggeriet selv. Mangen en geek glemmer ikke Alpha Kings supersprøde humlebid sat ind af trioen Centennial, Cascade og Warrior, der rammer 68 IBU og holder symbolske 6,66 alc. Kan smagen af Zombie Dust mon følge med?

Svaret er ja.

Den har før flydt fra hanerne i Indiana under navnet Cenotaph, en single hop stoppet med Citra fra Yakima Valley i Washington State, holder 6,4% og rammer en bitterhed på 60 IBU. Citra er selvsagt centrum i smagen, og humleprofilen er superskarp og sprød, intens og inciterende, klar og meget kraftig for en så afbalanceret og letdrikkelig Pale Ale. De toasty maltede noter er herligt solide mixet med frugt, bær, karamel, grape og gran. Den smooth mundfølelse fuldender oplevelsen af den ultimative Pale Ale helt på niveau med Alpha King og Sierra Nevada Pale Ale. En klassiker er født, og tak til Mikkeller & Friends for at servere den frisktrukket fra fadet. Alpha King røg med hjem fra flaskeshoppen.

Kan man forlange mere?

På sit sidste besøg i kongeriget udtalte Simon Floyd, at han ved at han har fat i den lange ende med sine opskrifter, når han kan mærke satans åndedræt i nakken. Således synes dette mesterværk født med en underjordisk hånd.

Karakter (0-6): 6

Læs også: Three Floyds, Dark Lord
Læs også: Three Floyds, Dark Lord Vannilla Beab Brandy Barrel Aged
Læs også: Three Floyds, Amon Amarth Ragnarok Porter

Three Floyds, 3Floyds, Zombie Dust, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Three Floyds, 3Floyds, Zombie Dust, Mikkeller Bar, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

2 thoughts on “Three Floyds, Zombie Dust

  1. Den er på flaske i USA har jeg set, men den var ikke på hylderne i Mikkeller & Friends flaskeshoppen. Der var til gengæld en masse andet 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s