Boxing Cat Brewery, Sucker Punch

Boxing_Cat_Brewery, Sucker_Punch, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund, CBC

“Mister Pink sounds like Mister Pussy.”

Den oneliner fra Steve Buscemi i Tarantinos brutale Reservoir Dogs drøner rundt i hovedet, mens de rare og lidt forvirrede hjælpere til Copenhagen Beer Celebration finder det pink armbånd frem og klistrer det på Allbeer redaktionens spændte og spinkle håndled.

Pink er dog ikke pussy til CBC anno 2013. Pink giver adgang til et overflødighedshorn af øl fra verdens bedste og på sin vis galeste bryggere. Pink betyder adgang til tre sessioner, der hver især varer over fem timer, og hvortil de fremmødte bryggerier har medbragt mere øl, end de hungrende ganer kan kapere.

På papiret ligner det en vanvittig opgave. Fredag står den på 5,5 timer i humlehimmelen. Lørdag står den på cirka 11 timer, hvor legeme, smagsløg og lever bliver sat på den ultimative prøve.

Derfor er der kun et at gøre: Efter at have sikret os, at Pussy-armbåndet sidder fast, fiskes hjemmearbejdet i form af lister og også det obligatoriske kamera frem. Det kræver forberedelse, hvis ikke seancen skal ende som bierhalle til sommerfesterne i den provinsby, denne skribent voksede op i. Det var grimt, grumt og blev ofte stoppet med sirener og blå blink.

I Spartahallen på Østerbro i København er det kun øjnene, der blinker et par ekstra gange, mens de vænner sig til halvmørket i stærkt kontrast til majsolen, der endelig er dukket op med masser af lys og varme denne fredag.

De medbragte og afkrydsede lister bliver brugt flittigt under fredagens session. Den bliver også kaldt gul session.

Der bliver smagt på Amager Bryghus bizarre Fruiticus Lambicus Rasberry, som efterlader en fornemmelse af noget chili eller kemisk helt bagerst i munden. Against The Grain har blandt andet en sur ting ved navn Golden Sower, Hoppin’ Frog har klassikere som Hoppin To Heaven og den helt sublime Boris The Crusher med. Sidstnævnte slog med længder andre af de mørke bryg på gul session. I hvert fald blandt dem, Allbeer fik smagt på.

Her skal fredages største skuffelse nævnes. Hanerne hos Three Floyds tørrede ud hele to timer, før gul session var forbi. En forbandet katastrofe, da den sagnomspundne Dark Lord var udset til en passende gravøl for at mindes guiraristen Jeff Hannemann fra yndlingstrashbandet gennem de sidste 30 år. En skuffelse ord knap kan beskrive og temmelig kritisabelt at løbe tør så hurtigt. Og det gjaldt alle Three Floyds til gul session medbragte humle.

Heldigvis havde det kinesiske bryggeri Boxing Cat Brewery masser af humle at byde på. Blandt andet en kæk lille sag kaldet Sucker Punch. Bryggeriet holder til i Shanghai og har begået denne Pale Ale på 5,5 procent.

En fin lille skrøbelig sag med et luftigt helt hvidt skum. Store fine skumbobler dækker den lysgule og helt klare væske. Selv om der serveres i små glas, er der et tydeligt slør langs glassets sider. Skummet hænger i pæne og porøse gardiner på de udleverede glas, mens vi smager.

Den dufter fint og floralt, som duften af en sommerhave efter duggen er forsvundet. Lidt lime eller frisk citrus slynger sig også op i næsen fra glasset.

Sucker Punch giver ikke voldsomme bank til smagsløgene. Det kan vidst bedst beskrives som diskrete smølfespark og prik på tungen.

Den føles livlig og frisk. En god tør fornemmelse fra blandt andet den amerikanske Citra humle slår til med det samme.

Malten giver dog en god balance og samspillet mellem humle og malt efterlader en lidt klistrende eller coatende fornemmelse bagerst i munden. Igen er indtrykket fint og let. Ikke den voldsomme klistrende eftersmag, som vi denne fredag blandt andet oplever med New Downtown Pale Ale fra Lagunitas.

Tilbage til den kinesiske Sucker Punch.

Det er en god afbalanceret Pale Ale, hvor fornemmelse af græs, grannåle og citrus står stærkest i den pænt kraftige eftersmag.

Sucker Punch er en pale ale, der bestemt skal prøves igen. Hvis Allbeer altså kommer i nærheden af bryggeriet.

CBC åbner i skrivende stund dørene til anden session. Allbeer er klart Mr. Pink, men ikke pussies så vi kaster smagsløg ind i kampen igen.

Fredag blev det til infight med de 24 øl, som planlagt hjemmefra. Mon ikke antallet fordobles i løbet af lørdagen?

Karakter (0-6): 4

Boxing_Cat_Brewery, Sucker_Punch, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund, CBC

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s