8 Wired, Super Conductor

8_Wired, Super_Conductor, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund, CBC

Promillerne er forsvundet, leveren har fået et par fridage, og smagsløgene er endelig på højkant igen efter det store ølbrag i Spartahallen på Østerbro i København.

To dages tæppe- eller rettere humlebombardement af sanserne på Copenhagen Beer Celebration står knivskarpt i erindringen.

Det er stadig Hoppin’ Frogs sublime Boris The Crusher og de to fænomenale Comrade Appleseed Apple Brandy Barrel Aged Imperial Stout og Mexican Cake Imperial Stout fra Westbrook Brewing, der står som de klareste stjerner på mindernes humlehimmel. I hvert fald når det gælder de kulsorte dråber.

I den lette ende var det ikke til at komme udenom britiske The Kernels Table Beer, der trods beskedne 3 procent alkohol viste mere krop, format og fylde end mange af de øvrige i pale ale- og pilsnergenren på CBC.

I kategorien for skuffelser er der ingen vej udenom at nævne 3 Floyds og Mikkeller. Begge bryggerier havde på forhånd skruet forventningerne helt op. Amerikanerne kom til CBC med den næsten ølmytiske Dark Lord få dage efter dette års premiere på øllen i hjemlandet. Mikkeller stod bag CBC og havde også kræs med på hanerne. Skuffelsen bestod ikke i smagen af det medbragte. Mange fik nemlig aldrig smagt, for begge bryggerier ikke havde nok med. De løb tør. Til den ene af de tre sessioner slentrede amerikanerne ud to timer før lukketid. Med billetter til den pris er det mere end ærgerligt, at så mange geeks forgæves rakte glassene frem mod to af hovednavnene.

Resten af dette indspark bliver dog dedikeret til noget, der var nok af: En Double India Pale Ale ved navn Super Conductor. Eller næsten resten .

For det skal også nævnes, at New Zealandske 8 Wired ud over Super C havde medbragt en Barrel Aged Imperial Stout ved navn Bumaye, som godt kan snige sig med på listen over højdepunkter i den kulsorte og møgtunge ende af ølspektret. 17 procent humlehug til smagsløg, som det tog tid og kræfter at komme igennem. Også selv om glasset på ingen måde blev fyldt op ved udskænkningen. Bumaye er en stout, Allbeer håber at komme i nærkamp med igen.

Indtil da kan ventetiden bruges til at glæde sig over, at 8 Wired med Søren Eriksen som bag- og brygmand også kan røre lettere øl sammen Tidligere har IPA’erne Hopwired og Fresh Hopwired begejstret. Det samme gør Super Conductor.

Af en DIPA på 8,88 procent at være er det en forbavsende skrøbelig og delikat øl. I første omgang virker den næsten for anonym, men den folder sig fantastisk ud og efterlader et behov for mere.

For at nå denne fine – og for DIPA-genren lidt atypisk spinkle – resultat har Søren Eriksen ellers ikke sparet på humlerne. Simcoe, Columbus, Centennial og Nelson Sauvin er blandt humletyperne. Af malt er der brugt Golden Promise, Pilsner, Caramelt og Pale Crystal, mens gæren er Wyeast 1272 – All American Ale.

Resultatet er en næsten korngul og ganske klar øl. Skummet er en smule gråt og ganske tæt på at være helt hvidt. Det hænger i fine gardiner ned langs siderne på de små smageglas til CBC. Et lifligt syn.

Duften minder om så mange andre i DIPA-familien. Der er først en frisk og bitter aroma, der drøner direkte langt op i det velvoksne lugteorgan. Så anes noget mere fortættet i duften, der leder tankerne hen på kogte grøntsager, vådt græs og jord.

I munden minder livligheden også om andre af de tunge familiemedlemmer i IPA-slægten. Der er ikke mange bobler og prik på tungen.

Det er i på tunge i gane og svælg, at Super Conductor med en klar smag af anis og peber træder i karakter og skiller sig ud. Den virker først lidt blid. Langsomt åbner den dog for godteposen og efterlader en på samme tid klistrende og knastør fornemmelse fra tungespids til helt bagerst på tunge og i mundhule.

Den balancerer fjerlet på grænsen til at virke harsk, men holder sig hele tiden på den rigtige side. Malt og humle giver hinanden et næsten perfekt med- og modspil, så der både anes nød, lidt lakrids, kogt selleri eller pastinak, citrus og flødekaramel. Til sidst giver alkoholen en behagelig varme bagerst i mundhulen og i det øverste af svælget.

Det er den atypiske skrøbelighed, der gør Super Conductor til en mere end god Double India Pale Ale. Den har en pivfræk underspillet charme, som hurtigt under smagningen udvikler både varme og dybde. Det hiver det samlede indtryk et nøk op og ender på fem af de gode herfra.

Karakter (0:6) 5

8_Wired, Super_Conductor, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund, CBC

8_Wired, Super_Conductor, Allbeer, El_Jefe, Jesper_Egelund, CBC

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s