Flying Couch, Sidekicks Choice

Flying Couch, Sidekicks Choice, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Når vi gale geeks gakker rundt i grænselandet mellem galematias og absurditeter, er det en ganske vigtig øvelse en gang i mellem at returnere til ground zero. Imperial this og imperial that. Ja, vi smovser det i os, som de notorisk tørstige hoptosser vi er. Men når det kommer til den uragtige genre, “Porter”, er vor hjemlige mikroers ekstreme eksperimenter sjældent vellykkede, og forsøgene på at ramme den rene arketype slår som regel fejl.

En herlig undtagelse fra denne regel er dog Flying Couch “Sidekicks Choice”, der flyder frisk fra fadet på Søernes Ølbar. Vi anede ikke hvad vi havde bestilt, men gik ud fra at “Sidekick” refererer til den gode gamle gentle- og ølaltmuligmand Jannik Sahlholdt. Er det hans foretrukne, kan den kun være god, tænkte vi. Det var den også. Rigtig god.

Bordet rundt udbrød mine højtagtede humlehunde højlydte hurraråb ved mødet med de sorte dråber: “Jamen er det ikke….?”. “Jo det er…..eller er det?.”. “En straight porter?”. “Det er det sgu”. “Gider de stadig brygge dem?”. Ja, det gør Peter Sonne så. Det andet ben i denne drevne duo, der efterhånden har opbygget et solidt og ganske overbevisende bagkatalog fra den flyvende sofa.

Det var så længe siden, vi havde nydt en klassisk porter, og Sidekicks Choice er helt på højde med og ikke ulig legender som fx Taddy Porter fra Samuel Adams eller London Porter fra Fullers. Et herligt blast from the past med masser af lune, sjæl, nuancer, urkraft og helt rent ramt.

Den står stramt i glasset med dybe mørkbrune fløjlsbløde kurver, en spinkel prikkende perle og fint, tæt og porøst skum, der klæber sig til glassets kant. Aromaen er ikke stor, men blid, kompleks og forførende. Ristet malt, karamel, chokolade, brød, kaffe og tørret frugt svæver oven glasset.

Der findes vel næppe nogen ølgenre, hvor temperaturen for det skænkede øl er så vigtig som den fine og følsomme porter. For kold og du kan intet smage. For varm og den er flad. Søernes Ølbar tager dette gravalvorligt, og skilter ligefrem med at alt mørk øl skænkes ved korrekt temperatur. Det giver meget store plusser i vores bog.

Det komplementerer i den grad den lave carbonering i Sidekicks Choice – helt perfekt, sprød og stram. Den dybe dejlige smag af lakrids, kaffe, frugt, malt, chokolade, rosiner, bær og delikat, subtil og krydret bitterhed sidder lige i skabet ved første tår. Ikke noget med at øllet skal afkøles, det er helt perfekt serveret. Den tørre let bitre finish er yderst behagelig og kalder på tilbagelænet hygge og nydelse.

Den storsmilende og særdeles ølkyndige tenderinde skænker anden omgang, og det med en sådan svævende ynde, at der bliver musestille baren rundt. Et sjældent syn, men hun kan noget ingen andre tenderinder kan. Fortælle, skænke, smage, servicere med sikker- og afslappethed samt indlevelse, mens hun kigger dig lige i øjnene. Og smiler.

Det blev Sidekicks Choice bestemt ikke ringere af, og Søernes Ølbar er på alle tænkelige planer et tiltrængt åndehul for tørstige fædre med hang til fodbold og øl, når de efter en lang og rundtosset dag med speltmor og børn i familieblenderen, endelig får lov at trække vejret frit igen. Den flyvende sofa er forhåbentlig fast inventar, vi har nemlig ikke tænkt os at rejse os fra den lige foreløbig.

Karakter (0-6): 4

Allbeer, Sidekicks Choice. Martin Goldbach Olsen, Flying Couch

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s