Three Floyds, Arctic Panzer Wolf

Three Floyds, Allbeer, Martin Goldbach Olsen, Arctic Panzer Wolf IIPAMikkeller & Friends smed nyligt store sagnomspundne øl på hanerne, nu da storebror i Victoriagade spillede med musklerne og den mytiske mørke fyrste frisktrukket fra fadet. Arctic Panzer Wolf er endnu én af de store IIPA’er fra Munsters Indians stolthed Three Floyds. Som om dette i sig selv ikke var nok til at få humleklokkerne helt op og ringe, var panzerulven i helvedes godt selskab med selveste Dreadnaught IIPA.

København føles endnu engang som øllets internationale hovedstad, når en geek bare et par timer efter at havde besejret Dark Lord, kan sidde i solens sarte stråler i Stefansgade med en IIPA fra Three Floyds i hver hånd. Måske siger det også noget om vores lige lovligt liflige vaner og tvivlsomme livsstil, men den tager vi en anden gang.

Minderne om udsmykningen på flaskeudgaven skruer forventingerne op på det urealistiske niveuau. En vulgær streg, men også en sikker og stilfuld signatur. Etiketten portrætterer en drabelig og deform ulv, med satans eget stirrende blik fra de røde øjne, ringe i næsen og et totalskadet tandsæt, der næsten er Alien værdig.

Øllet holder til gengæld hvad etiketten lover. En IIPA med et bidsk og bittert bid, der ikke går i glemmebogen foreløbig.

Der er bare noget ganske særligt over Three Floyds aromatiske flirt med sanseapparatet. Det er måske at stramme den at tale om den signaturduft, som vi oplever hos flere tjekkiske bryggerier, som fx Chyne. Der ved du det med det samme, nøjagtig som når du hører Hendrix’ gudeguitar ramme en blå tone. Øjeblikkelig genkendelighed og bang, de berusende mekanismer i underbevidstheden sætter i gang.

Ja, det er måske at stramme den, men det er tæt på, at Three Floyds har noget der minder om en signatur. Men det kan også sagtens være vi snydes af os selv, da den kræsne gane altid er overdrevent opmærksom på de hypede dråber fra Three Floyds, som om solen skinner ud af røven på dem hver gang. Det gør den ikke. Eye Hate God Black IPA var fx ikke pengene værd. Men det kræver vel et besøg på bryggeriet og deres berømmede Brewpub at afgøre dette endeligt.

Arctic Panzer Wolf åbner vanen tro op med en ren, skarp, aromatisk, nyslået og heftig humle i næseborene med masser af græs, citrus, grape, appelsin, krydderi og et strejf af smør og brød. Meget stor, ren og pregnant aroma svæver oven på et sart finmasket, æggehvidt og super stædig skum, der efterlader lange slør hele vejen ned langs glassets kant.

Humletågerne står tungt i glasset og gærrasterne danser rundt i det strågule, middelcarbonerede og disede vandland. Smukt og øjnene står på stilke for at få det hele med. Perlen er perfekt til vores smag. Creamy, smooth og stram og sprød til sidste tår. Som ulven sætter biddet ind lammes forreste del af tungen øjblikkeligt. Men efter en finjustering af sanserne spores vi ind på en yderst kompleks tone, der konkurrerer med tonstung humle og boozines. De sætter hinanden skak, og så er det ellers bare om at nyde den ærkeamerikanske og knastørre humlebombe med masser citrus, grape, frugt, tilbagetrukket malt og forrygende 100 IBU. En stor oplevelse.

Ud over de 40 haner har Mikkeller & Friends en ekstra konkurrencefordel. Solen skinner ikke i Victoriagade, men det skal vi da lige love for, at den gør i Stefansgade. Den svalende solside er simpelthen et hit helt ud over det sædvanlige. Men må vi driste os med et forslag til bagmændende til det lyseblå saunalook?

Vi er helt med på at taburetterne matcher dem der står indendørs i barhøjde. Men lave taburetter til velpolstrede beer geeks i fyrrerne giver anledning til akut diskospolaps og andre ulykker for led og lemmer. Kan vi ikke få en god gammeldags stol og måske et lille bord?

Ja, sådan nogle forkælede møgunger er vi åbenbart blevet.

Karakter (0-6): 5

Three Floyds, Allbeer, Martin Goldbach Olsen, Arctic Panzer Wolf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s