Syndikatet, Spionen Undercover IPA

Syndikatet

Drik først, spørg bagefer. Hvis du tør!

Gangsterretorik fra Syndikatets håndlangere, der indtil nu har en hel blank side i Allbeers synderegister.

Men fornylig gjorde en sød og kær kollega os opmærksom på “Spionen Undercover IPA”, som pludselig stod på slaveanstaltens skrivebord stort set samtidig med, at Syndikatet dukkede op i Information side om side med stoutens ubestridte sværvægtsmester Black Fist fra Godfather of Gypsy Brewing, Mikkel Borg Bjergsø.

Lidt af en mediedebut, og vi har selvfølgelig sat os for at teste, om der er noget om snakken. Rygterne siger at Syndikatet er kompromisløse, selvsikre og modige, hvilket da også er førstehåndsindtrykket, når man i bogstaveligste forstand træder indenfor i Syndikatets sorte og supertjekkede webunivers.

Alle øl er har egen indgang og bærer let genkendelige og lidt enfoldige etiketter med titler som Agenten, Overhovedet, Håndlangeren, Mekanikeren, Synderen og Frelseren. Syndikatet har trukket de klassiske stilarter op i en sort gyde, hvor de har været under kærlig behandling på af den skandinaviske mester i Håndbryg 2010, Jonas Jacobsen samt partner Jeppe Jacobsen.

De har håndværk nok i næverne til at gå i territorial krig med resten af ølundergrunden, hvis altså resten af sortimentet holder samme niveau som Spionen Undercover IPA. Den rammer glasset med stor aroma, svævende uklar og korngul farve med en frisk prikkende perle samt et stort, stædigt, tæt og creamet skum.

I næsen nibber det med tropisk forførende noter, som minder os om de sydøstlige humler Nelson Sauvin og Galaxy, en kombination vi netop har nydt hos Humlelands det Gule Akvarium. Men nærmere research af flasken viser en mindst lige så eksotisk crossover kombination af humlerne Kohatu, Gem, Galaxy, Cascade og Summer. Ikke specielt “gangsta” men kompleks, kinky og særdeles originalt.

Smagen er hverken en lammende lussing eller et mafiøst humlemord, men den er iskoldt eksekveret, og den solide dosis af humle og malt træder i karakter fra forrest til bagerst på tungen. Lækkert anrettet, direkte drikbar, læskende og en vaskeægte tørstslukker. Masser af smag og humle, smør, blomst, knækbrød, malt, karamel, citrus og frugt går sin sejrsgang i hele mundhulen.

Gem humlen er en såkaldt “high alpa bittering hop”, som også byder sig til med en snert af egetræ, blåbær samt en lang tør, bitter og varmende finale. Det hele er noget nær perfekt afstemt med malten, og for en standard IPA i den lave ende på 45 IBU og 5,6 ABV, har den usandsynligt stor aroma og smag. Den helt rent ramte medium carbonering flader måske en smule ud på den lange bane, men det er ikke noget der ødelægger helhedsindtrykket.

Som vi lærte det med svenske Chad Beer og deres fine “15 minutes of flame” er det intet mindre end befriende, at der er nogle bryggere tilbage, der stadig går efter at perfektionere men også udvikle den helt klassiske amerikanske IPA.

I dette tilfælde er det den innovative humleprofil og den lave ABV, der hiver stikket hjem og gør spionens undercovermission complete. Det kan kun gå for langsomt med at få fat i en eller anden pusher, der har flere af deres ugerninger på lager.

Karakter (0-6): 4

Syndikatet, Spionen Undercover IPA, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s