Thisted Bryghus, Jul i underhuset og jul i overhuset.

 

juliunderogoverhuset
Thisted: Jul i underhuset og i overhuset

Thisted Bryghus: Jul i underhuset og Jul i overhuset, 33 cl ., økologisk øl, alkoholprocenten angives som 1,7 genstand. I randen af frontetiketten står noget. Det er umuligt, at læse hvad der står grundet valget af farver på etikken af underhusets øl. Derimod kan teksten på overhusets øl godt læses og her står bl.a. 7,9 procent (og det holder underhusets øl også).

Overhuset først: Farven er lys gylden. Overhuset har en tydelig gærduft. Gæren i smagen overdøver alle andre smag stoffer. Så vil du en have en gær øl er den her. Ligesom de fleste parlamentariske overhuse i verdenen ikke længere har en eksistensberettigelse kan verdenen formentlig også leve udmærket uden denne øl. Der er kulsyre nok i øllet til, at det er rart at have øllet i munden, men smagen er ØV.

Karakter: (0-6): 1

Underhuset: Farven er gylden og dermed mørkere end sin overgæret fætter fra overhuset. En øl uden gær i duften. En rar øl at få i munden. En undergæret øl, men den er mere end de fleste undergærede øl, fx Carlsberg. Ligesom farven er lidt mere end for almindelig øl er smagen og fylden i øllet tilsvarende lidt mere. Det er prisen også, så det passer sammen. Løfterne til øllet ved opskænkningen indfries. Vil man have en undergæret øl til sin julefrokost er dette en super god øl. Det er ikke en traditionel juleøl overklistret med alverden krydderier. Og godt for det. Underhuset vandt denne runde.

Karakter: (0-6): 4

3 thoughts on “Thisted Bryghus, Jul i underhuset og jul i overhuset.

 1. Nu bedømmer du smagen i Overhuset som: ‘Øv’, men jeg er kun 50 procent enig. Begge øl er fremragende: Tilpas julet, uden at blive søde og vamle som så mange andre. Overhuset er stærkere og knap så humlet som Underhuset, men hvorfra du har gærsmagen forstår jeg ikke rigtig. Indrømmet, den er måske for rund og blød til silden, men alene er den fandeme god.
  Å så har de fed humor i Thisted!

  Advarsel: Volcano fra Fuur Bryghus er bare det værste….

 2. Kære Henrik Skov

  Denne anmeldelse af juleøllet fra over- og underhuset er fra sidste år.
  Jeg håber dette års udgave af overhuset er bedre – muligheden er til stede. Jeg har ikke smagt den.
  Jeg har tilgengæld smagt dette års udgave af Fuur’s Vulcano julebryg, som omtales ovenfor.
  I Vulcano serien er både en pilsner, en classic, en påskebryg og en julebryg.
  For så vidt angår julebryggen i Vulcano serien smagte jeg den i lørdags og jeg er ikke begejstret. Den holder 6,2 procent og er en stærk pilsner.
  Årets julebryg fra mikrobryggerierne, der er en omtale værd, er der lidt langt imellem. Fanø og Rørvig ligger jo ikke tæt på hinanden.

  Med hilsen

  Poul Pedersen

 3. En kommentar til dette års udgave af overhuset og underhuset.
  Sidste år gav jeg underhuset 4 og fandt overhuset overflødigt, men gav den alligevel et venligt 1-tal.
  Jeg føler ikke grund til at ændre karaktergivning for 2010 udgaverne i forhold til 2009. På etikken for overhusets øl står, at det er en sofistikeret overgæret øl. I flg. etikken indeholder den alene malt, humle og vand. Men det ved vi alle ikke passer, der er også som minimum tilsat gær og hvis der ikke er anvendt krydderier for at opnå den sofistikerede smag vil jeg foreslå det oplyses hvilke malt og humle typer, der er anvendt, til skræk og advarsel. Jeg mener fortsat verdenen vil leve ganske udmærket uden denne øl. Jeg vil ikke ulejlige mig med at smage, hvis der skulle udkomme en 2011 udgave.
  Efter at have opgivet overhusets øl (jeg havde desværre købt mere end en) smagte jeg i stedet en julemumme fra Kongens Bryghus. Jeg gjorde det til al held i den rækkefølge ellers tror jeg overhuset var smuttet en tur i tagrenden. Der var mærkbar kvalitetsforskel.

  Poul Pedersen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s