Flying Couch, Syreregn

I den gamle ølørken Østerbro bliver alt rullet i sukker og pakket ind i pænt papir, mens de gustne og grådige kapitalfonde med det ene dødskys efter det andet overtager de store gader med deres diabolske dødsboer af masseproducerede metervarer.

Heldigvis for alle os lallebananer og lummerkarle findes oasen Søernes Ølbar, hvor selv den mest fintunede bullshit-detector bliver arbejdsløs. Her findes kun grovhygge, den fucking fede tråd og en evig udsøgt øltavle der på forunderlig vis altid agerer hjemme- og udebane. Der er altid en gammel favorit, og altid én du aldrig har hørt om.

Øllen Syreregn havde den signatur absolut aldrig hørt om, men under nålen på vinylafspilleren har bandet “Syreregn” givet anledning til vild begejstring med “Skabt værk består”.

Så findes den fede tråd nu også i øllet?

Svaret er ja. For hvad der viser sig at være en kreativ kollaboration mellem sofabryggerne Flying Couch og den psykedeliske rocktrio Syreregn, er alle tiders no-brainer og et match made in heaven.

Det konkrete output er denne India Pale Ale “Syreregn”, af Flying Couch samt en sang “Den Flyvende Sofa”,  af Syreregn. Allbeer koncentrer sig lige nu om øllet, men som medsponsor af dansksyngende og storstenede Syreregns nye vinyludgivelse, glæder vi os da også som små børn til at høre sangen.

Rocktrioen er et skridt foran den spirrende muld af smukke men også lidt naive danske psych-rock bands, der nu er så mange, at de har fået deres egen festival. I vores ører har Syreregn mere tilfælles med den gamle, farlige og politiske psych-rock som Young Flowers, Røde Mor, Poul Dissing, Day of Phoenix, Robert Lelievre’s Pan og Beefeaters. Musikken er knastør, hårdt huggenede, i tumultarisk tempo og med en messende og vild vokal fremført af Thor Boding, der lyder som Poul Dissings uægte søn.

Bandet har efter eget ønske fået brygget sig en India Pale Ale. Fra første tår af det potente bryg er du ikke i tvivl om, at Flying Couch og Syreregns  jomfruelige møde foregik på hver sin side af scenekanten til en bandets talrige koncerter. Syreregn er ren urkraft og så propfyldt med vilde vitaminer at det halve kunne være nok.

I glasset rejser den sig med en stram og sprød, tæt og tåget kobberfarvet krop med blid og prikkende perle og toppet af et stort, stædigt og knitrende hvidt skum. At stikke båthornet ned i Syreregn frisktrukket og beluftet fra fadet, er nogenlunde som at stikke selvsamme ned i en pose med nyhøstet humle fra landmanden. Simpelthen så friskt, rent og kraftigt, at du beruses i samme splitsekund du mærker den insisterende nibben i næsen. Den nærmest omklamrende duft af humle niver i næseborene, men kontrasteres klinisk rent med masser af sødlige noter af malt, frugt og karamel.

Allbeer satte mesterbrygger Peter Sonne i stævne, der venligt oplyser at Syreregn er simpelt skruet sammen og brygget på en skrå af 80% pilsner, 15% munich og 5% hvede samt en humleprofil af Cascade, Simcoe og Citra med en beskeden IBU på 40.

Det er svært at begribe at en så bidende og berusende bitterhed ikke når højere op på humlebarometeret. Den indledende mistanke om tekniker til bitterhedens fremme blev også bekræftet, da Syreregn er tørhumlet. Dertil oplyste den særdeles kompetente tender på Søernes Ølbar, at fadet med Syreregn netop var sat på hanerne.

Smagen er meget stor og meget frisk. Floral, grassy, overvældende, delikat og detaljeret humlebitterhed flankeret af masser af frisk frugt, grape og honning. Den bredrøvede maltprofil spiller synkront med bitterheden og de 6,6% alkohol, der bidrager med en bidende og varm mundfølelse. En perfekt afstemt og balanceret IPA.

Finalen er tør med en markant bitterhed. Den sætter sig så sikkert i svælget, at det bordet rundt hurtigt besluttes at bestille en omgang mere af dette højdepunkt fra Flying Couch og Peter Sonne, der også oplyser at Syreregn debuterer på flaske på den anden side af sommerferien.

Således bliver det altså snart muligt at stimulere sanserne samtidigt med store mængder Syreregn fra flaske og vinyl.

Karakter (0-6): 5

Syreregn1

Syreregn5

Syreregn7

Skriv en kommentar