Eschenbräu, pilsner

Eschenbrau Pilsner, Kaptajn K, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Kaptajn K har været et smut på ferie i livsnyderhovedstaden Rom. Faktisk uden at drikke en eneste øl, da italiensk øl ikke har noget særlig høj stjerne hos denne skribent. Muligvis egentlig uden grund. Dog så vi enkelte danske mikrobryg i gadebilledet, så chancen for en god øl var der, men blev forbigået yil fordel for is og vin. Selv uden øl fik feriestemningen dog den dårlige samvittighed frem, for var der egentlig ikke noget med nogle ølanmeldelsesnoter fra Kaptajn K’s forårsferie i Berlin. Selvom det var tilbage i starten af maj og et telefonskifte siden, så skal det ikke forhindre Kaptajn K i at indvie Allbeers læsere i et godt lille vandhul i Berlin – og denne gang et sted uden Berliner Weisse med schuss.

Kaptajn K drog et smut til Berlin for at nyde foråret i den tyske hovedstad – og for at drikke en enkel øl eller to i solen. Der var nu ikke meget sol, men så kunne man jo heldigvis søge ly i tyske mikrobryggeriers kælderlokaler. Fx på lille Eschenbräu i Wedding. Bryggeriet ligger i et (tidligere) arbejderkvarter og at finde bryggeriet og den tilhørende kælder og biergarden kræver tiltro til, at man har noteret adressen korrekt. Bryggeriet ligger inde i en boligblok og nede i en kælder, men selvom det kan være lidt svært at finde, så er det besværet værd.

Kaptajn K har været her før og finder denne gang let frem til etablissementet og får bestilt en pilsner. Den dufter af øl, siger de lettere beduggede medsmagere, der kommer direkte fra Brewbaker, hvor de tilsyneladende har testet et par andre gode øl. Kaptajn havde været i zoo og set til tapiren og måske også lige set lidt på shoppingmulighederne i Berlin. Udover øl, er duften især præget af citrus. Bergamot, præciserer vegetaren, der abonnerer på Årstidernes grøntkasse. Det er sådan man kommer til at kende den slags citrusfrugter godt nok til at kunne identificere deres duft i en tysk pilsner.

Smagen er humlet, lidt sød og blomstret. Øllet er ufiltreret og har en skarp perlende mundfylde. Skummet er beskedent, men eftersmagen er god og humlet.  Kaptajn K kan egentlig godt lide denne slags øl-uden-alt-for-meget-se-hvad-jeg-kan-putte-i-øl. Det er en øl, man sagtens kan sidde og drikke en regnfuld eftermiddag i Berlin væk i. Det sagt, så ville jeg nok hurtigt komme til at savne de mere eksperimenterende øltyper, som København er så dejlig rig på. Ja, selv den vestjyske muld, hvor Kaptajn K er groet frem, kan byde på mere spændende øltyper end Berlin.

Udover pilsner byder Eschenbräu, ligesom resten af Berlin, også på hvede, dunkel og en sæsonøl (som var udsolgt). Efter test af de typer, der stadig var på hanerne, holder Kaptajn K fast i at anbefale pilsneren, de andre forekom en anelse vandede.

Eschenbräu er værd at lede efter. Steder er hyggeligt og det er muligt at få forevist brygfaciliteterne af bryggeren, der også selv skænker øllet. Klientellet er blandet, men turisterne er ved at finde stedet, både gamle, gnavne danske mænd med dårlige ingeniørvittigheder og svenskere i højt humør. Men med kvalitetspilsnere til få euro, så er det alt sammen ikke så vigtigt.

Karakter (0 – 6): 4

Find Eschenbräu på Triftstr. 67. Berlin. (serviceinfo.: Triffstr. ligger på flere turistkort lige der, hvor et andet kortudsnit dækker for den)

2 thoughts on “Eschenbräu, pilsner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s