Miss Håndbryg, Miss Dracuella – Chili Stout

Den inciterende indpakning på 33 cl iført suverænt designet etiket, en blodrød kapsel og dugfriske minder om en fin ørkentør Imperial Påske IPA skruer mine forventninger op i overdrive.

Og jeg ved ganske enkelt ikke noget bedre, end når oplevelsen overgår forventingerne. Dette endda med inbygget chokeffekt i form af et chilibid, der får blodet til at løbe ned af mundvigen og din hånd til at stramme til om glasset så det nær knuses.

Den blæksorte bitch indtager glasset med en blanding af først skrøbelighed og graciøsitet dernæst arrogance og total dominans, og der åbnes langsomt men sikkert op for et dragende diabolsk univers. Skumkronen er storboblende, står stolt, langvarigt og efterlader mørke gode gardiner i glasset.

Komplekse imperiale noter i næsen leder tankerne hen på Mikkellers, Black Hole og Great Divide, Yeti Imperial Stout. Alt det gode fra de mørke malte svæver hen over glasset. Brændestabel, røg, tørret frugt, skovbund, chokolade, malt og humle.

Du når også lige at få færten af kompleks imperial stout aller forrest på tungen, men kun et kort øjeblik. Så sætter et blodigt bid af hjemmedyrket habanerachili ind. Så voldsomt at min første tanke var at afvise øllet totalt, og blot forbløde som staklen på etikketten. Men forskrækkelsen lægger sig, eller også er jeg bare blevet one of them, og erstattes istedet af en herlig mildt brændende mundfornemmelse.

Humleprofilen er sammensat af Miss Håndbrygs “hushumle” Chinnock samt Cascade og East Kent Golding og giver et amerikansk snit suppleret af røg, tjære, kaffe, chokolade. Der gæres sammen med egetræsspåner, og det træder også klart frem i smagen. I den lange finale går den brændvarme chili i sync med humlebitterheden og bliver siddende i svælget resten af dagen. 1 time tog det mig at få has på vampyren, men selv ved de sidste par cl fremstod øllet fint friskt.

Kan du som undertegnede ikke få chili nok i dit liv vil Miss Dracuella tage dig til grænsen. Havde jeg blot en flaske mere ville jeg forsøge at gemme den til den næste gryde con carne. Måske Hr. Bransmark skulle lancere en køkkenversion på 5 cl? Er du ikke til det kraftigt krydrede vil chilidoserne her være mere end blot et touch too much.

Stor er min beundring for bryggere der hellere brænder op på øllets alter fremfor at spille de sikre kort. Og Miss Dracuella er helt i top hvad angår ekstreme øloplevelser. Det er ultra limited edition, og man sidder med en klar fornemmelse af at dette enestående og ekstreme håndbrygeksperiment fortjener en større udbredelse. Alt tyder på at Klaus Bransmark er på vej med en røget russer, og mon ikke vores hårdt prøvede smagsløg kommer på overarbejde der også?

Karakater (0-6): 5
Se billederne af Miss Dracuella på Allbeer Flickr
Flere Miss Håndbryg-anmeldelser på Allber

3 thoughts on “Miss Håndbryg, Miss Dracuella – Chili Stout

  1. Super indlæg, og det lyder til at blive/er nogle gode dråber. Din flotte etikette er det nogle du selv printer ?

  2. Hej Anders. Normalt laver Anne Degn designet fra bunden, men med Miss Dracuella, fandt vi bare et billede der passede til. Siden printes de på labels og sættes nemt på flakserne.
    Venlig hilsen,
    Klaus
    Miss Håndbryg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s