Mikkeller, Beer Geek Bacon

Mikkeller, Beer Geek Bacon, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Hvis omverdenen forsøgte at trøste mig med, at Mikkeller Bars’ Beer Geek Brunch aldrig havde fundet sted, men var en tosset tvangstanke stjålet fra en deleriumdrøm ville jeg være tilbøjelig til at lade mig overbevise. For hvor tit er det lige at virkeligheden overgår drømmen?

Mikkeller Bar har før brilleret med eventyrlige events som fx Sur Weekend og Black Celebration. Men da mørkets mester Mikkel Borg Bjergsø selv høfligt og uformelt bød velkommen med Black Velvet, da barchef James Andersen og kok Kim Agersten fra Mielcke & Hurtigkarl indviede de 25 fremmødte beer geeks og Mikkeller freaks i dagens vistnok 11 retters menu akkompagneret af Beer Geek Breakfast og Beer Geek Brunch i alle deres monstrøse mutationer, ja da forsvandt mine tømmermænd som dug for solen. Døren til en totaloplevelse i den rene verdensklasse åbnede sig som en sand åbenbaring, og drømmen kunne slet ikke følge med. Spørg selv Mikkeller Bar’s tidligere barchef Jannik Sahlholdt, som drømte drømmen for os og realiserede den. Han lignede dagen igennem en mand, der havde været i kontakt med de højere magter, og det havde han måske også.

I centrum blandt de formidable forretter og desserter var Svinet, både på tallerkenen og i glasset. Svinet på tallerkenen var måske ikke brunchens kulinariske højdepunkt isoleret set. Jeg mener hvor godt kan et svin egentligt smage? Men sat sammen med Geer Geek Bacon gik det hele bare op i en højere enhed. Kødet var mørt, røget, spicet up med chili, og de krydrede toner spillede perfekt sammen med de kraftige, ristede, bitre og røgede toner fra Beer Geek Bacon. Visuelt klædte de to Svin også hinanden perfekt. Det ultramørke, kraftige og stædige skum med omtrent samme farve som kødet. De røde nuancer fra baconstripen bag Mikkeller-loget på flasken akkompagnerer flot chili og puré på tallerkenen. Øllets kraftige men mildt carbonerede krop og store mundfylde viste sig som det perfekte match til det fede svinekød.

Med tallerkenen tom dvæler Esben, jeg og vores to svenske bordkammerater længe ved øllet. Gode røgøl sender sikkert mig i drømmeland med båtornet dybt nede i glasset, og denne brillante røgede version af Beer Geek Breakfast er absolut ingen undtagelse. Ristede noter af malt, mild og rund røg, kaffe, brændestabel og humle nibber i næsen. Forrest på tungen fornemmes sødme, røg, kaffe og mørk chokolade. Over ganen følger ristede noter af malt, så bitterhed med et strejf af soya og salt der fortoner sig i en langvarig tør, ristet og bitter finish.

De to Svin krævede lige lidt frisk luft fra Victoriagade inden vi kastede os over de fire desserter: Skimmelost badet i øl, ekstravagant og ekstrem mokka is m. chokoladekage, øllebrød og arme riddere, hvor Beer Geek Brunch virkelig kom til sin ret. Personligt var jeg overrasket over gensynet med Beer Geek Brunch og den fadlagrede variant – knivskarpe og tidsløse. Min svenske sidemand mener ubetinget, at det er Mikkellers bedste øl til dato. Det står til diskussion. Men enige var vi i dagens lektier: Man kan sagtens lukke op for det sorte stolte stoutske univers til lette forretter som fx laks og hellefisk, hvis kokken forstår sig på spicey krydderier, og så kan gourmet virkelig godt være afslappet. Kok og barchef forstod at skabe den helt rette stemning til trods for, at de havde mere end almindeligt travlt.

Ved vejs ende placerede vi os salige ved bardesken med den røgede barley wine Bitch Please fra BrewDog/3Floyds, som formentlig var den eneste øl på menukortet vi var istand til at smage efter denne sorte tour de force. Jeg kommer i tanke om, at jeg skal servere aftensmad for tre sultne børn og går i panik og i stå på samme tid. Men også her viser Jannik sit enorme overblik og store rutine med ordene: “Smid nogle hot dogs på bordet og snig dig til en morfar”. Dagens bedste råd.

Isoleret set er Beer Geek Bacon til 5 stjerner i Allbeers bog. Men for første og sidste gang kan vi ikke ignorere den fantastiske mad og runder op til max, mens tanken falder på, om Mikkeller og Mikkeller Bar nogensinde bliver i stand til at toppe denne Beer Geek Brunch?

Karakter (0-6): 6
Mikkeller, Beer Geek Breakfast
Mikkeller Beer Geek Brunch
Mikkeller, Beer Hop Breakfast

Mikkeller, Beer Geek Bacon, Allbeer, Martin Goldbach Olsen
Mikkeller, Beer Geek Bacon, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

Mikkeller Bar, Beer Geek Brunch, Allbeer, Martin Goldbach Olsen

One thought on “Mikkeller, Beer Geek Bacon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s